Eveniment

Diplome de la Primăria Alexandria pentru 150 de tineri, la împlinirea vârstei de 18 ani

1Monica DUMITRESCU

Iniţiat în urmă cu aproximativ aproximativ cinci ani, programul prin care municipalitatea acordă Diploma de Tânăr Cetăţean al Municipiului Alexandria tinerilor la împlinirea vârstei de 18 ani, continuă. O nouă întâlnire a primarului Victor Drăguşin cu tinerii la vârsta majoratului s-a desfăşurat ieri, 30 octombrie. Aproximativ 150 de tineri alexăndreni care au împlinit vârsta de 18 ani în perioada iunie-octombrie 2014 au fost invitaţi pentru a li se acorda diploma de tânăr cetăţean al municipiului Alexandria şi pentru a ciocni o cupă de şampanie cu primarul municipiului. Nu toţi au răspuns invitaţiei primarului, însă o bună parte dintre ei au paticipat la acest eveniment.

Cu acest prilej, Victor Drăguşin a atras atenţia tinerilor că odată cu împlinirea vârstei de 18 ani au căpătat un alt statut în faţa legii şi în faţa comunităţii. Aceştia au mai multe drepturi, dar totodată şi mai multe obligaţii.

“Depăşirea acestei bariere de vârstă înseamnă foarte mult, deveniţi responsabili de faptele voastre. Este momentul în care puteţi începe să interveniţi în acţiunile pe care le iniţien la nivelul municipiului, să participaţi şi să fiţi membri activi ai comunităţii. Cum la această vârstă majoritatea sunteţi elevi, rolul dumneavoastră în comunitate este să învăţaţi. Pregătirea este foarte importantă pentru că din rândul dumneavostră vor fi cetăţenii care vor conduce şi gestiona treburile oraşului peste 20 de ani. Indiferent unde vă veţi duce pentru a urma cursurile universitare, eu vă invit să vă întoarceţi în Alexandria şi vă asigur că acest oraş va fi atractiv şi sigur pentru familiile dumneavoastră”, le-a spus primarul Drăguşin tinerilor prezenţi la eveniment. Primarul le-a atras atenţia tinerilor că “viaţa este grea”, însă cel mai important este să-şi urmărească visul, să facă ce îşi doresc. Primarul a mai subliniat eforturile pe care autorităţile le fac pentru ca ei să rămână în municipiu, sau după terminarea studiilor universitare să se întoarcă să profeseze în Alexandria. Printre argumentele primarului s-au numărat existenţa unei universităţi de stat care funcţionează în Alexandria, dezvoltarea oraşului prin proiectele puse deja în aplicaţie şi prin cele viitoare care se vor concretiza în următorii ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.