Politic

Din ştiinţă sau neştiinţă, 6 consilieri judeţeni nu l-au votat pe Zavera

 

Carmen Dumitrescu
Propunerea ca Nicolae Zavera să devină cel de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a fost privită cu oarecare reticenţă de multă lume. Cu toate acestea, chiar dacă nemulţumirile au existat, nimeni nu şi-a pus problema să genereze vreo situaţie complicată la momentul validării, astfel că toţi consilierii judeţeni, inclusiv cei ai PDL şi PP-DD au votat în sensul confirmării propunerii făcute de Organizaţia Judeţeană a PSD.
De principiu, lucrurile ar fi putut decurge foarte prost pentru Zavera, în contextul în care şase consilieri ai PSD au avut probleme în exprimarea votului iar voturile lor au fost anulate. În cazul în care consilierii PDL şi cei ai PP-DD ar fi votat împotrivă, în acest moment Zavera n-ar fi putut fi validat în funcţia de vicepreşedinte al forului decizional judeţean. Dar, în mod neaşteptat, cei de la PDL au ales să-l susţină pe Zavera, cele două voturi împotrivă aparţinând, probabil, consilierilor din Opoziţie care şi-au respectat, în ciuda supuşeniei cronice, poziţia în cadrul structurii de putere la nivel judeţean.
Situaţia voturilor anulate a fost, însă, una destul de stranie, pentru că aparent, şase consilieri ai PSD nu au înţeles că pe buletinul de vot trebuie să treacă “Da” sau “Nu” iar ei au votat cu “X”. În acest context, voturile lor au fost anulate şi, din fericire, Opoziţia nu luase decizia comună de a-i pune piedici noului vicepreşedinte.
În ceea ce-l priveşte pe Zavera, validat în noua funcţie cu un total de 24 voturi pentru, acesta a ţinut un discurs extrem de ciudat prin prisma termenilor utilizaţi, fapt ce indică fie că Zavera nu ştie că “masa credală” e o “grupare obligatorie constituită în cadrul procedurii falimentului, din totalitatea creditorilor falitului, declaraţi şi verificaţi, adică din totalitatea persoanelor care, pretinzându-se creditori ai falitului, şi-au declarat creanţele”, fie că bagajul de metafore al noului vicepreşedinte al CJ este oarecum deplasat: “Pentru cei care, eventual, înca au semne de întrebare, în legătură cu cine sunt şi ce e cu mine pe aici, trebuie ştiut faptul că sunt la al treilea mandat de consilier judeţean. Această experienţă, dacă vreţi, de care îmi place să mă prevalez,  va constitui baza cu care eu vin la masa credală,  ceea ce eu numesc încrederea, pe de o parte a  celor care au crezut şi au luat decizia, în cele din urmă, de a mă desemna. În continuare, vis a vis sau în contul celor care tocmai mi-au dat votul astăzi oficializând propunerea venită din partea  formaţiunii politice pe care o reprezint. Aşadar, iată, eu vin la masa aceasta pe care eu o numesc credală…”
Lucrurile au decurs astfel lin pentru Zavera, chiar dacă, probabil, în acest moment, cei din Opoziţie sunt destul de ofuscaţi de faptul că nu au profitat de momentul prielnic pentru a le ridica unele probleme celor care administrează acum resursele judeţului.

One Comment

  1. omul de rand

    Din pacate pentru autorul articolului,despre care se vede clar ca este tendentios,noi credem ca, dimpotriva punctual in cazul celui proaspat ales ,Zavera reprezinta sigur un castig pentru administratia publica a judetului nostru. Este cunoscut faptul ca, acesta este absolvent de multi ani al Institutului National de Administatie Publica Bucuresti si a demonstrat experienta acumulata in multe situatii de-a lungul carierei sale profesionale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.