Social

Din octombrie 2016, se reglementează plata tarifului orar pentru medicii care efectuează gărzi suplimentare

Guvernul a aprobat, în data de 31 august, o nouă ordonanță de urgenţă care urmărește clarificarea unor aspecte apărute în aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru aplicarea unitară a dispozițiilor legale.

Adoptarea în regim de urgență a documentului a fost motivată de necesitatea eliminării, începând cu august 2016, a disfunctionalităţilor de încadrare a personalului angajat în sănătate, Educație și în instituții și autorități publice.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, Alexandru Dobre, a precizat că, la nivelul unității pe care o conduce, nu vor fi probleme luna aceasta cu gărzile, deoarece medicii alexăndreni au fost înțelegători și au acceptat să semneze pentru septembrie 2016 acte adiționale care să permită continuitate în efectuarea gărzilor, în condițiile vechiului nivel de salarizare, cu mențiunea că orele de gardă ce vor fi efectuate în septembrie 2016 se vor adăuga ca vechime în cartea de muncă.

Ordonanța de miercuri a avut ca scop primar continuarea procesului de corecție a inechităților din sistemul de salarizare bugetar, venind în continuarea Ordonanței 20, cu clarificări ale legislației mai vechi care a introdus multe distorsiuni.

Directorul SJU Alexandria a adăugat că, potrivit ordonanței adoptate, începând din octombrie 2016, se reglementează plata tarifului orar pentru medicii care efectuează gărzi suplimentare în unitățile sanitare publice la nivelul de salarizare din 2016.

Tot pentru eliminarea unor inechități existente, se prevede acordarea unor sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase pentru personalul care lucrează în secţii şi compartimente de oncologie medicală, oncologie pediatrică, radioterapie hematologie oncologică, și arși similar cu cele ale altor categorii de personal. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.