Politic

Din culisele fuziunii eşuate dintre PMP şi UNPR în Teleorman: Florescu îi promisese lui Mara funcţia de preşedinte

Fuziunea dintre PMP şi UNPR, decisă la nivel naţional încă de la jumătatea lunii iulie, nu s-a realizat şi la nivelul judeţului Teleorman, a explicat Adrian Florescu, preşedintelele organizaţiei judeţene a PMP, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, 15 septembrie.

Referitor la motivele ce au condus la eşecul demersului de fuziune în judeţ, Adrian Florescu s-a rezumat la a preciza că niciun fost membru UNPR nu s-a alăturat proiectului politic PMP şi că, în ceea ce-l priveşte pe Florică Mara, liderul judeţean al UNPR, acesta a decis „să aibă o perioadă de reflexie” pentru a decide dacă va merge alături de PMP sau dacă se va retrage din politică.

„Florică Mara mi-a spus că doreşte să aibă o perioadă de reflexie şi că este posibil să nu mai vrea să facă politică în continuare. I-am lăsat un răgaz, un timp de gândire colegului şi prietenului meu Florică Mara pentru a ajunge la o concluzie, împreună cu partidul domniei sale. Am rămas cumva în aceeaşi situaţie şi după cea de-a doua întâlnire, în sensul că încă nu s-a decis dacă va merge mai departe cu acest proiect politic”, a declarat Adrian Florescu.

Despre motivele reale care l-au determinat pe Florică Mara să spună pas ofertei venite din partea lui Adrian Florescu a vorbit însă unul dintre apropiaţii fostului lider UNPR, Samuel Calotă, în cadrul primei conferinţe de presă la care a luat parte, după trecerea la ALDE.

Samuel Calotă a ţinut să precizeze faptul că Florică Mara a fost dezamăgit de politicianul, dar şi de omul Adrian Florescu, în condiţiile în care acesta l-a asigurat că îi va reveni funcţia de preşedinte al PMP Teleorman în urma fuziunii, după care s-a răzgândit. Aşa cum era de aşteptat, Florică Mara s-a arătat deranjat de atitudinea preşedintelui PMP Teleorman şi a decis să se ţină departe de acesta şi de partidul politic pe care îl conduce la nivel de judeţ.

„Domnul Mara este un om care trebuie să decidă singur ce să facă, şi a ales, pentru moment, să stea deoparte, după dezamăgirea pe care a avut-o în urma comportamentului lui Adrian Florescu faţă de dânsul. Adrian Florescu îi promisese lui Florică Mara, într-o discuţie pe care au avut-o, că Florică Mara va fi preşedinte al PMP în Teleorman. Adrian Florescu s-a sucit, iar Florică Mara, cum era firesc, nu a suportat chestiunea aceasta şi a decis să-l lase în pace pe Adrian Florescu, care nici măcar nu va ajunge să candideze la Camera Deputaţilor pentru că această poziţie revine UNPR, care are deja deputat la momentul acesta în Parlament. Şi, chiar dacă nu va fi Alin Bucur candidatul, prima poziţie la Cameră va reveni tot UNPR, la Teleorman”, a precizat Samuel Calotă referitor la subiect.

De asemenea, a mai spus Samuel Calotă, uşa ALDE este deschisă pentru Florică Mara şi o eventuală alăturare a fostului lider UNPR Teleorman la ALDE, în perioada următoare, nu este deloc exclusă, însă că decizia în acest sens îi aparţine.

„Mi-aş dori foarte mult ca domnul Mara să vină în acest proiect politic (n.r. ALDE) pentru că eu cred că este unul dintre oamenii care au ceva de spus pe scena politică teleormăneană, şi acum, şi în viitor”, a precizat Samuel Calotă, referitor la subiect. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.