Politic

Din cele 97 de primării din județ, 48 au revenit PSD, 47 au fost câștigate de PNL, iar PLUS și-a revendicat o primărie

Primele rezultate ale alegerilor locale de duminică, 27 septembrie, arată că PSD a câștigat cursa electorală în 48 de primării, între care cele trei municipii și două orașe, în timp ce PNL a câștigat 47 de primării din 97 câte are județul Teleorman. PLUS și-a revendicat Primăria de la Drăgănești de Vede, iar la Balaci va exista, se pare, un tur 2 al alegerilor locale, după ce primii doi clasați sunt la egalitate de voturi.

Așa cum era de așteptat, rezultatul alegerilor a furnizat surprize, atât într-o tabără, cât și în cealaltă. Astfel, PSD a pierdut Brânceni (Dumitru Neagu -PSD a fost învins de Sorin Gheorghe – PNL) , Talpa (Benone Rababoc – PSD a pierdut în fața lui Cleofir Netejoru – PNL) și Seaca (Lucian Călin – PSD a fost învins de Emil Dincă – PNL), localități câștigate de social-democrați ani de-a rândul, dar a câștigat Peretu (Mihai Soreață – PSD l-a învins pe Ionel Olteanu – PNL) și Plosca (Daniel Grosu – PNL a pierdut în fața lui Cosmin Șerban – PSD), localități tradiționale PNL. Liberalii nu au reușit să se impună nici în localități unde au mai avut primari, iar la aceste alegeri au intrat cu prima șansă, respectiv Tătărăștii de Jos (Aurelian Neagoe – PSD s-a impus în fața lui Marian Pătrașcu – PNL) și Poeni (Dănuț Botescu – PSD s-a impus în fața lui Ionel Ilcuș – PNL).

Primarul PNL de la Dracea, Cristian Tismănaru a reușit să obțină un scor de peste 90% în localitatea sa, cu toate că a fost confirmat cu COVID-19 înainte cu patru zile de scrutinul pentru locale, iar ziua alegerilor l-a prins în spital.

Tot o situație deosebită a fost în localitatea Scurtu Mare, unde candidatul PSD la Primărie, Eugen Popescu a suferit un accident vascular în timpul campaniei electorale. În ciuda campaniei nu tocmai „curate” duse de contracandidații săi, oamenii din localitate i-au acordat votul de încredere, duminică, iar Eugen Popescu a mai câștigat un mandat de primar.

3 Comments

  1. Ne puteti furniza lista comunelor din judet cu ce culoare politica au castigatorii?

  2. Teleormanean

    Vrem lista lor, cum ați făcut la alegerile din 2016

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.