Sport

Din cauza sancţiunilor aplicate de club, jucătorii de la FCM Alexandria au refuzat să facă antrenamentul de marţi!

fcm-2Meciurile mai puţin reuşite şi rezultatele tot mai slabe din ultima perioadă ale echipei FCM Alexandria au atras o serie de comentarii din partea spectatorilor, dar şi declaraţii deloc pozitive din partea conducerii clubului. Aşa cum anunţase în urmă cu câteva zile preşedintele clubului FCM, Bogdan Ciobanu, după remiza de sâmbăta trecută jucătorii au fost anunţaţi că vor fi penalizaţi pentru rezultatele slabe din luna octombrie (inclusiv tot stafful tehnic al echipei), această măsură fiind aplicată în data de 15 noiembrie, când s-a făcut achitarea drepturilor financiare. Gestul pe care l-au făcut însă unii din jucătorii echipei alexăndrene, ulterior confirmării penalităţilor, a fost pe cât de surprinzător, pe atât de neplăcut: au refuzat să iasă la antrenament în acea după-amiază!

“Revolta” jucătorilor de la FCM Alexandria a început, se pare, la iniţiativa unora din jucătorii cu experienţă din lot (între aceştia, Căpăţână, Precup sau Paraschivoiu) anunţând că nu vor să iasă la antrenament. Ulterior, lângă aceştia, din “solidaritate”, au fost şi alţi jucători, mai tineri, cu toţii sperând că măsura penalizărilor nu va pusă în practică. A urmat o şedinţă se pare destul de tensionată, la care a fost prezent preşedintele clubului FCM, Bogdan Ciobanu, în care s-a precizat foarte clar că jucătorii “vor primi nemotivat de la antrenament în ziua respectivă”. Ulterior, segmentul jucătorilor revoltaţi s-a redus, a doua zi mai mulţi dintre aceştia revenind la pregătire şi nu “s-au dat accidentaţi”, cum au lăsat unii de înţeles!

Îngrijorător pentru FCM Alexandria este faptul că situaţia de marţi, când o parte din jucători au refuzat pregătire, iar alţi patru sportivi s-au dat accidentaţi, apare acum, când mai sunt trei etape din turul campionatului, iar obiectivul propus este obţinerea a minim şase puncte în ultimele trei jocuri.

Iată declaraţiile conducerii echipei FCM Alexandria despre gestul celor cinci jucători care au refuzat să iasă la pregătire în ziua de marţi, 15 noiembrie a.c:

“Marţi după-amiază, o parte din jucători au considerat că este în regulă să nu se pregătească, pentru faptul că conducerea clubului a hotărât diminuarea salariilor pentru luna octombrie la absolut toată lumea, cu o penalizare de 30% pentru rezultatele slabe. Pentru acei jucători, forma lor de protest pentru penalizările aplicate au considerat că este normal să nu iasă la antrenament, cealaltă parte a lotului însă a ieşit la antrenament şi şi-au asumat rezultatele, implicit penalităţile… Eu consider că perioada bună a noastră a fost doar în primele etape de campionat şi în perioada de pregătire, iar acum, când suntem pe locul 8 şi am pierdut atâtea puncte, este normal să vină această penalizare. Nu ştiu, nu înţeleg de ce s-a luat piciorul de pe acceleraţie, de ce este această lipsă de concentrare, dar asta e situaţia, tuturor nu ne convine situaţia, că mergem cu bani mai puţini acasă, dar toţi trebuie să ne asumăm şi minusurile sau eşecurile… Jucătorii trebuie să înţeleagă că în fotbal sunt oameni care fac sacrificii deosebite pentru a susţine cluburile respectiv, iar când vin să reprezinte o echipă, trebuie să o facă în primul rând cu inima! Am făcut o selecţie în vară, am adus jucători care au trecut pe la eşaloane superioare, aşteptam de la ei şi aştept în continuare, ca mentalitatea să fie alta, nu de a face front comun, când lucrurile sunt mai puţin bune, să găsească vinovaţi în altă parte, şi nu să ne uităm dacă am jucat bine, dacă am centrat bine, dacă am reuşit să ţinem un rezultat de 2-0 pe tabelă… Pentru meciul de la Titu, de sâmbătă, avem mulţi jucători accidentaţi peste noapte, mă refer la Precup, la Paraschivoiu, mă refer la Căpăţână, la Matei, de aceea, probabil că vom juca pe linia defensivă cu patru jucători Under 19!” – Romulus Ciobanu, antrenor FCM Alexandria.

 

“Consider că a fost un gest de laşitate din partea jucătorilor, au arătat că se ascund sub neputinţa lor, adevăratele motive pentru care n-au putut demonstra în teren că sunt jucători de valoare, cred că s-au văzut cu acest gest al lor, de a nu face antrenament în ziua de marţi. Deranjant este faptul că jucătorii respectivi nu-şi dau seama de consecinţele lucrurilor care urmează, de ceea ce s-a întâmplat şi de ceea ce poate urma, prin faptul că au refuzat să se pregătească. Atâta vreme cât noi le-am asigurat jucătorilor tot sprijinul, salarial, condiţii de pregătire, cred că normal era să le cerem şi noi rezultate. Eu spun că selecţia n-a fost făcută greşit, aceşti jucători au o valoare, dar au şi pretenţii, dar punctul meu de vedere, la momentul actual, valoarea au arătat-o în teren, prin rezultatele obţinute. Dacă după primele şase etape lucrurile erau în regulă, echipa era acolo unde ne-am propus, iată că după 12 etape lucrurile nu mai sunt în regulă… Suntem dezamăgiţi de unii jucători, mai ales de cei care vin cu pretenţiile că au jucat la ligi superioare… Probabil că vor fi şi alte măsuri, dacă lucrurile vor merge la fel, vor fi şi alte sancţiuni, mai ales pentru jucătorii care n-au vrut să facă antrenament în data de 15!…  A fost un gest care pe mine m-a deranjat, dar cred că lucrurile au revenit deja la normal” – Bogdan Ciobanu, preşedintele clubului FCM Alexandria.

După “revolta” jucătorilor nemulţumiţi de faptul că li s-au tăiat din salarii, este posibil să apară şi alte sancţiuni, chiar dacă mai sunt doar trei etape din turul campionatului; însă, interesant va fi ceea ce se va întâmpla în iarnă, când se va intra în vacanţă de iarnă.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.