Sport

Din cauza modificării legii, Consiliul Judeţean nu va finanţa Cupa Teleormanul 2016!

Peste două săptămâni de zile va avea loc, conform calendarului anunţat de AJF Teleorman, turneul final al ediţiei 2016 a Cupei Teleormanul. Se ştie faptul că întrecerea respectivă face parte din calendarul sportiv al Consiliului Judeţean Teleorman, instituţie care, de 15 ani, finanţează cea mai spectaculoasă competiţie fotbalistică judeţeană, în afara campionatului oficial. Tradiţia şi emulaţia Cupei Teleormanul şi-au găsit, de ani de zile, o răsplată în premiile substanţiale acordate de instituţia judeţeană, interesul arătat de echipe pentru această întrecere sportivă, fiind justificat şi pentru obţinerea acelor premii.

După ce, ani de zile Consiliul Judeţean a acordat premii substanţiale pentru echipele participante la turneul final al Cupei Teleormanul, anul acesta lucrurile vor sta cu totul altfel, deoarece instituţia judeţeană se pare că nu va finanţa competiţia. Motivul este acelaşi pentru care s-a oprit finanţarea multor alte evenimente, sportive, culturale, educative etc., modificarea legii achiziţiilor publice, care nu mai permite Consiliului Judeţean să susţină financiar nici măcar competiţiile proprii.

Despre această modificare a situaţiei, preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, s-a arătat oarecum îngrijorat, deoarece retragerea finanţării Consiliului judeţean s-a făcut după începerea competiţiei fotbalistice din această vară, astfel că nu mai este timpul necesar pentru parcurgerea etapelor corespunzătoare finanţării prin noul sistem de achiziţii publice.

“Am avut discuţii la Consiliul Judeţean vizavi de această situaţie, inclusiv cu domnul preşedinte Adrian Gâdea, însă din cauza modificării legii achiziţiilor publice, anul acesta nu mai pot să finanţeze Cupa Teleormanul. Timpul rămas până la desfăşurarea turneului final este foarte scurt, de aceea nu vom avea timp să depunem proiectul care se cere pentru obţinerea finanţării. Vreau să precizez faptul că am găsit disponibilitatea necesară susţinerii acestei competiţii, chiar domnul preşedinte a ţinut să continuăm colaborarea pentru ediţiile următoare, însă trebuie ţinut cont de prevederile noii legi, astfel că finanţările viitoare vor avea la bază un proiect în acest sens”, a spus preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan.

 

Premii de 3000 lei de la Eurosiloz, se caută sprijin la FRF!

Datorită situaţiei legată de imposibilitatea finanţării Cupei Teleormanul de către Consiliul Judeţean Teleorman, Asociaţia judeţeană de fotbal a fost nevoită să caute alte soluţii pentru susţinerea financiară a competiţiei. Astfel că, în ultimele zile preşedintele AJF a obţinut confirmarea unei susţineri financiare importante. Fostul preşedinte al clubului Sporting Turnu Măgurele, Valter Rafinni, a confirmat faptul că va susţine financiar Cupa Teleormanu din acest an, cu o sumă de 3000 lei, bani care vor asigura o parte din premiile echipelor calificate la turneul final. Cealaltă parte, mult mai însemnată, va veni de la FRF, care deocamdată nu a confirmat nici suma pe care o va acorda, nici modalitatea de plată, însă AJF Teleorman a făcut demersurile în acest sens.

“Dată fiind situaţia, am luat legătura cu domnul Raffini, care a confirmat că vrea să vină ca partener al nostru în finanţarea Cupei Teleormanul, prin societatea dânsului, Eurosiloz. Deşi clubul Sporting Turnu s-a retras, domnul Raffinni a spus că vrea să rămână în fotbal, vea să susţină diverse întreceri sportive, pentru copii, iar pentru Cupa Teleormanul va acorda un sprijin în valoare de 3000 lei. Recunosc însă faptul că am depus un proiect de finanţare la Federaţie, care deocamdată nu a transmis răspunsul, însă avem confirmarea că şi Federaţia va sprijini Cupa Teleormanul din acest an”, a mai spus Stan Prodan. Oficialul AJF Teleorman a ţinut să precizeze faptul că, în mod cert, ediţia din acest an a Cupei Teleormanul se va desfăşura conform calendarului stabilit, iar turneul final al ediţiei 2016 va avea loc în perioada 6-7 august a.c.

B.Pană

One Comment

  1. Ar fi interesant de stiut ce prevedere din Legea achizitiilor publice impiedica finantarea acestor actiuni. De asemenea, ce achizitii ar trebui sa faca pentru Cupa Teleormanul Consiliul Judetean…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.