Social

Din 30 mai, încep înscrierile la grădiniță / Reînscrierile, din 16 mai

Potrivit unui document transmis inspectoratelor școlare județene de către Ministerul Educației, părinții pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, reînscrierea copiilor care frecventează respectiva unitate de învățământ preșcolare în acest an școlar și care urmează să o frecventeze și în anul școlar 2022-2023, iar din 30 mai se fac înscrierile pentru copiii nou veniți.

Potrivit documentului, programul reînscrierilor, respectiv înscrierilor, va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat. Totodată, “părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronică sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul) pentru a se realiza planificarea pentru depunerea dosarelor.

Etapa de depunere a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura conform planificării realizate de unitatea de învățământ, pe zile și pe intervale orare. Planificarea va fi postată atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier”.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice. Ministerul precizează că fiecare unitate de învățământ poate stabili criteriile specifice de departajare, însă acestea nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.