Economie

Din 23 iunie, a început procesarea în vederea autorizării la plată a fermierilor care au făcut obiectul controalelor pe teren

În data de 1 martie 2016, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a început procesul de primire a cererii unice de plată pentru Campania 2016. Până la data de 24.06.2016, au fost înregistrate la centrele locale și judeţene ale agenției un număr de 894.848 cereri pentru o suprafață utilizată de 9.333.855 ha.

De asemenea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că suma totală autorizată la plată pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și Buget Național), pentru plata regulară aferentă Campaniei 2015 este de 1,253 miliarde de euro, pentru un număr de 798.903 beneficiari.

Din data de 23 iunie 2016, a început procesarea în vederea autorizării la plată a fermierilor cu cerere unică de plată în campania 2015, fermieri care au făcut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetecție, ecocondiționalitate) pe campania antemenționată. La nivelul județului Teleorman, aproape 4.000 de fermieri nu au beneficiat de avans pentru că au fost selectaţi la controlul pe teren clasic şi prin teledetecţie sau sunt cei ale căror dosare conţin solicitări numai pentru sprijinul financiar în sector zootehnic sau cei pentru care nu sunt implementate în sistemul IACS al APIA validările legate de anumite criterii/scheme de sprijin. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.