Economie

Din 17 decembrie, se lansează o nouă sesiune de primire a cererilor pentru Măsura 215

În perioada 17 decembrie 2012 – 16 ianuarie 2013.Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale lansează o nouă sesiune de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 “Plăţi privind bunăstarea animalelor”, sectorul porcine. Potrivit PNDR, beneficiare ale plăţilor acordate în cadrul Măsurii 215 sunt exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor, care îşi asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor. Pachetele disponibile în cadrul acestei submăsuri sunt Pachetul 1 – Creşterea cu cel puţin 10% a spaţiului alocat disponibil fiecărui animal; Pachetul 2 – Asigurarea a minim 11 ore pe zi de lumină artificială cu o valoare a iluminării de 50 lux; Pachetul 3 – Îmbunătăţirea condiţiilor de bunăstare a suinelor pe durata transportului; Pachetul 4 – Corectarea nivelului nitriţilor şi nitraţilor din apă; Pachetul 5 – Reducerea noxelor cu 30 % faţă de nivelul minim obligatoriu prin menţinerea în limite optime a parametrilor de microclimat şi Pachetul 6 – Îmbunătăţirea condiţiilor zonei de odihnă.

Beneficiarii acestei submăsuri pot încheia angajamente voluntare multianuale pe o perioadă de 5 ani, pentru unul sau o combinaţie între cele 6 pachete disponibile. Sprijinul se va acorda doar pentru acele angajamente care depăşesc cerinţele minime, care prezintă nivelul de referinţă neremunerat, considerat drept punct de pornire pentru elaborarea plăţilor compensatorii. Plata se efectuează anual, compensând pierderile de venituri şi cheltuieli suplimentare induse de aplicarea acţiunilor prevăzute de angajamente.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, în cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii vor trebui să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.