Economie

Din 15 aprilie, se pot solicita bilete de tratament balnear prin Casa de Pensii

bilete tratamentCasa Naţională de Pensii Publice împreună cu casele sectoriale de pensii au emis un ordin comun privind criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice; atribuţiile Casei Naţionale de Pensii Publice şi  ale caselor teritoriale, precum şi preţul maxim pe bilet. Acesta a fost publicat pe site-ul CNPP în data de 10 aprilie 2013, data de la care a intrat şi în vigoare.

Având în vedere emiterea acestui ordin, la Casa Judeţeană de Pensii Teleorman, au fost aprobate criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear, prin sistemul organizat şi administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, criterii stabilite prin Ordinul nr. 154/22.03.2013, şi care poate fi consultat la sediul Casei Judeţene de Pensii Teleorman sau pe site-ul instituţiei. De asemenea, de luni, 15 aprilie, persoanele interesate care vor să intre în posesia unui bilet de tratament, în cele 47 de staţiuni balneo-climaterice, se pot adresa Compartimentului Gestiune Bilete de Tratament, personal ori telefonic. De menţionat că s-au stabilit şi datele de intrare ale seriilor pentru întreg anul 2013, în primele două serii vor fi repartizate numai bilete de tratament balnear pentru hotelurile aparţinând societăţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, iar pentru celelalte staţiuni biletele de tratament balnear vor fi repartizate cu seria a III-a începând cu data de 16 mai 2013.

Valoarea biletului de tratament nu poate depăşi 1.550 lei pentru unităţile clasificate la categoria 2 stele, respectiv 1.604 lei pentru cele din categoria 3 stele. Pentru obţinerea unui bilet de tratament, asiguraţii sistemului de pensii, pensionarii şi beneficiarii prevederilor legilor speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear au dreptul la un astfel de bilet dacă au reşedinţa în România şi demonstrează existenţa unei afecţiuni medicale care necesită tratament balnear.

Solicitanţii biletelor, care îndeplinesc condiţiile anterioare, vor depune la casa teritorială de pensii cererea tip de acordare a biletului, copie a actului de identitate, talonul de plată a pensiei sau adeverinţă de salariu, bilet de trimitere – formular cu regim special, eliberat de medicul de familie sau de specialitate aflat în relaţii contractuale cu casele de sănătate. Biletele de tratament se acordă în limita numărului alocat, fiind repartizată o cotă de 80% pentru pensionari şi 20% pentru asiguraţi. Departajarea se realizează în baza unui punctaj, diferenţiat în funcţie de categoria beneficiarului. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.