Politic

Digitizarea arhivei manuale a Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, la mâna opoziţiei din Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean se întruneşte în şedinţă ordinară luni, 28 noiembrie, pe ordinea de zi fiind trecute 18 proiecte de hotărâre, printre care şi proiectul de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu proprietate privată a judeţului Teleorman, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman. Acelaşi proiect de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi şi respins în şedinţa de pe 23 septembrie, cu 21 voturi “pentru” şi 9 voturi “împotrivă”, când consilierii PNL şi cei ai PMP au votat nefavorabil iniţiativa.

Concret, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman, serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean, a solicitat un spaţiu necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile “Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul căruia este prevăzută digitizarea arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II.

“Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman este serviciu public în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman şi are sediul la demisolul imobilului situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Prin adresa nr. 2322 din 23.08.2016, înregistrată la Consiliul Judeţean Teleorman, sub nr. 10170 din 23.08.2016, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman a solicitat atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu din imobilul situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman. Spaţiul solicitat este necesar pentru implementarea proiectului de informatizare a stării civile “Plan integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. (…) Deoarece Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Judeţului Teleorman al imobilului nu deţine un alt spaţiu în care să se desfăşoare activitatea de digitizare a arhivei manuale de stare civilă, exemplarul II, iar o parte din spaţiul de la etajul II situat în municipiul Alexandria, str. Alexandru Colfescu nr. 63, proprietate privată a judeţului Teleorman este liber, propunem a se atribui în folosinţă gratuită spaţiul în suprafaţă totală de 48.85 mp, din care suprafaţă utilă 32.18 mp şi suprafaţă utilă comună 20.67 mp, cu terenul aferent în cotă indiviză de 48.24 mp”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

Fostul sediul PD-L, pentru că despre spaţiul în care şi-a desfăşurat activitatea partea portocalie a marelui PNL până nu demult este vorba în proiectul de hotărâre, a fost solicitat şi de organizaţia judeţeană a PMP, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Gâdea. De asemenea, a precizat liderul social-democraţilor din judeţ, reprezentanţilor PMP li s-a pus la dispoziţie o parte din spaţiul de la etajul II al imobilului situat în str. Alexandru Colfescu, însă oferta nu a fost privită cu ochi buni de liderii PMP, care doreau să primească un spaţiu mai mare, în care să facă şi unele modificări. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.