Politic

DIASPORA DIN NOU UMILITĂ DE REPREZENTANȚI AI PSD

Am asistat în ultimul timp la atacuri fără precedent la adresa românilor plecați la muncă în străinătate din partea liderilor PSD – „ La alegerile prezidențiale ar trebui să aibă drept de vot cei din țară, cei care plătesc impozite aici, nu să ne aleagă cei din Diaspora președintele. Sunt acolo, să stea acolo și să-și aleagă acolo președintele!” – citat din declarația unui primar PSD,  atacuri care vin din teama și disperarea unei certitudini și anume: al doilea mandat al actualului președinte Klaus Iohannis. În încercarea disperată de a bloca cursul firesc al evenimentelor, dar mai ales de a nu ține cont de dorința electoratului, reprezentanții PSD doresc să țină departe Diaspora de alegerile  prezidențiale.

De ce este oare Diaspora o țintă??Să o luăm cu începutul.

Să ne amintim ca primul val de români plecați la munca în străinătate a fost determinat de o criză lucie din timpul guvernării PSD.  Descurajați de falsa libertate în care au crezut după căderea comunismului, trăiesc prima deziluzie. Nesiguranța zilei de mâine, sărăcia, lipsa locurilor de muncă în urma jafului ce a urmat Revoluției au lăsat urme adânci și decizii tot mai greu de luat.

Așa apare primul val de români care se confruntă cu cea mai grea alegere: aceea de a-și părăsi familiile, casa, prietenii, rudele, locul în care au trăit și de a pleca spre necunoscut, spre o lume nouă plină de imprevizibil. Sunt familii nevoite să își lase copiii în grija bunicilor, a rudelor apropiate pentru a le asigura un viitor, o șansă, o speranță la mai bine. Au crezut în această speranță și s-au lăsat conduși de ea ca de o făgăduință că într-o zi se vor întoarce, că într-o zi copiii lor vor avea un viitor, că nu vor suferi lipsuri și nu se vor îngrijora pentru ziua de mâine.

Contactul cu o nouă lume îi face pe românii din străinătate să vadă cu adevărat ce înseamnă civilizație, democrație, respect și o lume cu adevărat liberă, o lume în totală contradicție de cea aparent liberă, la fel de comunistă și închisă ca și înainte de ’89. Această experiență este împărtășită cu cei rămași acasă, încolțind în ei dorința de schimbare, dorința de a se îndrepta spre Occident. Diaspora se alătură ușor mișcărilor din tară de reformare și reconstruire conduse de cei care au luptat zi de zi pentru schimbare, pentru libertate, pentru democrație, pentru adevărata reformare a societății prin lideri nepătați de un sistem care există prin teroare, frică și supunere; pentru ca experința trăită să merite, pentru ca sacrificiul să nu fie în van și pentru ca ziua de mâine să nu mai fie ca cea de azi.

Umilința suferită cu fiecare oră pierdută în vamă, sau lipsa respectului la venirea în tară îi determină să iasă în număr covârșitor să-și exercite dreptul constituțional de a vota. Este motivul pentru care Diaspora întoarce orice rezultat pentru ca odată cu plecarea lor, românii plecați în străinătate au închis definitiv ,,ușa ’’PSD, prin votul anti-psd , prin votul lor pentru o Românie reformată. Aceasta nu este o noutate pentru PSD care încearcă cu fiecare ocazie să blocheze pe cât posibil dreptul lor la vot, umilindu-i fără scrupul de fiecare dată.

Diaspora cunoaște cu adevărat semnificația cuvântului acasă ; pentru ei cuvântul dor se simte, se trăiește, iar reuniunea de familie este o adevărată sărbătoare. Ei au adevărata motivație care îi determină să înfrunte toate ostilitățile cu curaj și demnitate și care le dă puterea de a lupta împotriva unui sistem cancerigen.

Avem datoria de a fi în slujba românilor de pretutindeni, indiferent de distanțe, de locul unde se află.

Partidul Național Liberal Filiala Teleorman susține dreptul fiecărui cetățean român de a-și alege președintele, în mod democratic, oriunde s-ar afla, și va depune necontenit toate eforturile necesare pentru ca românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă în țară și să beneficieze de locuri de muncă și condiții decente de trai, alături de cei dragi.

Senator Eugen PÎRVULESCU,

Președinte PNL Teleorman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.