Eveniment

DGASPC Teleorman va beneficia de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali și reducerea numărului de copii instituționalizaţi

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Teleorman, va beneficia de fonduri europene pentru extinderea reţelei de asistenţi maternali şi reducerea numărului de copii şi tineri instituționalizaţi.

 Proiectul este implementat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, in parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din ţară.

 Prin intermediul proiectului, DGASPC Teleorman va extinde actuala reţea de asistenţi maternali profesionişti cu 40 de persoane şi va susţine programul de formare profesională continuă atât a asistenţilor maternali cât şi a personalului specializat din cadrul instituţiei.

DGASPC Teleorman, în calitate de partener în proiect, va beneficia de un buget de 35.153.568,70 lei, iar contribuţia la cheltuielile totale ale proiectului, reprezentând 2% din buget, este de 703.079,70 lei şi va fi asigurată de Consiliul Judeţean Teleorman.

La nivel naţional, proiectul are ca obiectiv extinderea actualei reţele de asistenţă maternală cu circa 4000 de persoane pâna în anul 2023 şi formarea profesională continuă pentru 15.000 de asistenţi maternali.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, are o perioadă de implementare de 5 ani şi beneficiază de un buget de 568.985.570 euro.

One Comment

  1. \pacat ca nu mai e chistocarul de DRAGNEA sa mai fure si banii astia.hooooooo nenorocitule

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.