Politic

(Dez)interesul liderilor de la Centru pentru liberalii teleormăneni

pnl2După ce a câştigat bătălia electorală pentru preşedinţia ţării, liderii PNL au trecut, imediat, la calcule pentru alegerile locale de anul viitor. Împinşi de elanul dat de victoria lui Klaus Iohannis la prezidenţialele din toamna anului trecut, liberalii au trecut la munca de teren, astfel că cei doi copreşedinţi PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au luat la pas organizaţiile din ţară, pentru a lua pulsul şi, totodată, pentru a trasa directive care să le aducă succesul electoral anul viitor.

Evident, prioritare au fost organizaţiile cunoscute drept „fiefuri PNL”, precum şi organizaţiile în care vechii democrat-liberali şi vechii liberali n-au reuşit să îngroape securea războiului.

În Organizaţia PNL din Teleorman, vizita celor doi copreşedinţi, anunţată cu aproape o lună de zile înainte şi pregătită minuţios de liberalii teleormăneni a fost anulată cu nici o zi înainte, printr-un comunicat de presă sec, în care erau invocate unele „motive obiective”.

Despre motivul anulării vizitei în Teleorman, secretarul general al PNL Marian Petrache a precizat că Alina Gorghiu, preşedintele vechilor liberali, „a fost reţinută la Bucureşti pentru o vizită neaşteptată ce nu putea fi anulată”, după ce Marian Zlotea, secretar general adjunct al PNL, declarase anterior „că sunt alte judeţe mai grele”, judeţul Teleorman fiind „lăsat la o parte”.

Este curios însă cum de liderii liberali de la Centru n-au ajuns şi în organizaţia din Teleorman, unde lucrurile nu stau tocmai bine, iar discuţiile din interiorul organizaţiei s-au făcut auzite şi la Bucureşti, astfel că secretarul general al partidului, Marian Petrache a fost prezent în organizaţia PNL din judeţ vineri, 31 iulie. Mai mult, animozităţile în rândul vechilor liberali teleormăneni au început odată cu problemele de sănătate care l-au scos din prim-planul vieţii politice pe Marin Almăjanu, astfel că problema ar fi trebuit tranşată într-un fel sau altul până în prezent.

Explicaţia ar putea veni însă de la Alina Gorghiu, care declara înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional de luni, 3 august, care a avut în centrul discuţiei localele de anul viitor: „Chiar dacă PNL este într-un moment bun, nu ascund că vor fi şi zone în care bătălia politică va fi mai dură, în care condiţiile de pe teren sunt mai dificile. Mă refer la anumite zone din sudul ţării sau din Moldova în care meciul politic dintre noi şi PSD este unul inegal. În aceste judeţe, cea mai mare parte din electorat şi din instituţiile puterii locale sunt captive în mâinile baronilor locali PSD”. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.