Social

Dezinteres administrativ la Buzescu

Buzescu3Ioan DUMITRESCU

Luni, 25.02.2013, primarul liberal Valentin Trăistaru din comuna Buzescu nu a fost de găsit la sediul instituţiei; secretarul primăriei, întrebat de soarta primarului Trăistaru, a replicat că acesta a fost în urmă cu două-trei zile la Bucureşti, la Congresul Partidului Naţional Liberal, încercând să sugereze ceva greu de înţeles; ori probabil primarul liberal a rămas profund impresionat de evenimentul politic respectiv, ori nici luni Valentin Trăistaru nu se întorsese de la Congres, ori faptul că “lunea nici iarba nu creşte”, ori cine mai ştie ce.

De altfel, în comună, prin unele locuri duhneşte un aer de dezinteres administrativ evident. În faţa primăriei, flutură trei drapele cu aer de importanţă: drapelul Alianţei Nord Atlantice, spre aducere aminte că România, şi chiar şi comuna teleormăneană Buzescu, fac parte din NATO, drapelul României şi drapelul Uniunii Europene, spre memoria locuitorilor comunei Buzescu care sunt şi ei cetăţeni europeni; este adevărăt că cele trei drapele arată jalnic, sfâşiate de vânt şi probabil de ciorile comunitare. Tot în faţa Primăriei Buzescu se află şi un fel de Gazetă de perete, un panou intitulat pompos: “Info Primăria Buzescu”, în care zac aruncate într-o devălmăşie şi dezordine deplorabilă anunţuri de interes pentru cetăţeni. La câţiva metri de primărie, în faţa Bisericii din sensul girator, pe o cabină telefonică se află încă afişe de publicitate electorală de la alegerile locale, decolorate şi plouate de vremuri, şi oricum neinstalate pe panourile electorale care ar fi trebuit să fie.

Dincolo de sensul girator din mijlocul comunei Buzescu, mergând pe drumul european 70 spre municipiul Roşiorii de Vede tronează însă palatele cu creneluri şi turnuleţe ale romilor; ar fi de interes cât de mare este impozitul pe respectivele clădiri, pe maşinile luxoase care în mare parte poartă număr de înregistrare în ţara vecină şi prietenă, Bulgaria. Dar cum lunea nici iarba nu creşte, iar primarul Valentin Trăistaru poartă încă nostalgia recentului Congres al PNL-ului, este posibil ca în viitor să ne dumirească dacă este la zi cu colectarea taxelor şi impozitelor contribuabililor de pe raza comunei, precum şi alte necunoscute din localitate.

One Comment

  1. ivan vasile

    ORICE EPOCĂ TIRANICĂ DISPARE ! ODATĂ CU EA, ȘI CONDUCĂTORII CARE S-AU REMARCAT PRIN AVERI A CĂROR PROVENIENȚĂ ESTE IMPOSIBIL DE DEMONSTRAT ! ÎN CELE MAI MULTE CAZURI , HULIȚI DE SOCIETATE…! URMEAZĂ ÎNCHISOAREA DE LA UNU LA 5 ANI ȘI INTERZICEREA EXERCITĂRII DREPTULUI DE A OCUPA O FUNCȚIE PUBLICĂ ? ! Printr-un raport de evaluare, AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE (A.N.I.) va constata EXISTENȚA CONFLICTULUI DE INTERESE ȘI ABUZ ÎN SERVICIU privind pe Trăistaru Valentin, primarul comunei Buzescu. În exercitarea atribuțiilor de serviciu, A PRODUS UN FOLOS MATERIAL PENTRU FIICĂ(TRĂISTARU GEORGIANA), angajată în cadrul Primăriei Buzescu. ANTECEDENTE: acum câțiva ani, aceeași „SCHEMĂ” s-a petrecut și în cazul fiicei mai mari, TRĂISTARU NICOLETA ILEANA !!! CULMEA TUPEULUI…! Trăistaru Valentin a încălcat, astfel, dispozițiile art.76, alin.(1) și (2) din Legea nr.161/2003, potrivit căruia „PRIMARII (…) SUNT OBLIGAȚI să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori SĂ NU EMITĂ O DISPOZIȚIE, în exercitarea funcției, CARE PRODUCE UN FOLOS MATERIAL PENTRU sine, pentru soțul său ori RUDELE SALE DE GRADUL I (…)” și art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „FAPTA FUNCȚIONARULUI PUBLIC CARE, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, A ÎNDEPLINIT UN ACT ORI A PARTICIPAT LA LUAREA UNEI DECIZII PRIN CARE S-A OBȚINUT, DIRECT SAU INDIRECT, UN FOLOS PATRIMONIAL, pentru sine, pentru soțul său, PENTRU O RUDĂ ORI PENTRU UN AFIN PÂNĂ LA GRADUL II INCLUSIV sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat sau beneficiază de foloase de orice natură, SE PEDEPSEȘTE CU ÎNCHISOAREA DE LA UNU LA 5 ANI ȘI INTERZICEREA EXERCITĂRII DREPTULUI DE A OCUPA O FUNCȚIE PUBLICĂ.” Secretara NEJLOVEANU MARIOARA (CUMNATA PRIMARULUI), la solicitarea INSTITUȚIEI PREFECTULUI JUD.TELEORMAN, va întocmi și transmite referatul prevăzut de art.16 , alin.(2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare cu mențiunea că, ÎN SITUAȚIA ÎN CARE NU VA PROCEDA ÎN SENSUL CELOR SOLICITATE VA FI SESIZATĂ COMISIA DE DISCIPLINĂ ȘI, DUPĂ CAZ, VOR FI SESIZATE ȘI ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ. Prefectura Teleorman va emite ORDINUL DE SUSPENDARE DIN FUNCȚIE, A PRIMARULUI DIN BUZESCU, ordin potrivit căruia: „SE CONSTATĂ ÎNCETAREA MANDATULUI DE DREPT, ÎNAINTE DE EXPIRAREA DURATEI NORMALE, A MANDATULUI DOMNULUI TRĂISTARU VALENTIN DE PRIMAR AL COMUNEI BUZESCU, CA URMARE A CONDAMNĂRII LA PEDEAPSA ÎNCHISORII DE . . . . . (ÎNTRE UNU ȘI 5 ANI).”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.