Eveniment

Dezinfecție în unitățile de învățământ, mijloacele de transport în comun și spațiile publice din Alexandria

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria, a dispus toate măsurile necesare privind dezinfecția generalizată a unităților de învățămant, a mijloacelor de transport în comun dar și a spațiilor publice.

Având în vedere toate informările oficiale și hotărârile Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu privire la extinderea gripei de tip A și B, dar și a COVID-19, Primăria Municipiului Alexandria, prin ordonatorul de credite – Victor Drăgușin, a alocat bani de la bugetul local pentru asigurarea efectuării dezinfecției generalizate în spațiile cu risc mare de răspândire a virusului gripal dar, și a COVID-19.

Ca și măsură preventivă, s-a dispus ca, în fiecare zi, înainte de intrarea în cursă, toate mijloacele de transport în comun să fie dezinfectate, fiind montate în vederea asigurării unei igiene minime, dozatoare cu gel dezinfectant.

Referitor la dezinfecția unităților de învățămant și, ținând cont de recomandările primite din partea D.S.P. Teleorman, Administrația Domeniului Public a demarat în regim de urgență, începând de vineri, 6 martie, procedura de dezinfecție generală cu ”NOCOLYSE”, un produs pe bază de Peroxid de Oxigen, stabilizat cu o cantitate mică de săruri complexe din argint, aplicat prin nebulizare (formare ceață uscată), procedura fiind efectuată cu aparate de tip nebulizator.

Ca și observații suplimentare privind utilizarea acestui produs, precizăm următoarele aspecte:

– nu este necesară acoperirea sau protejarea suprafețelor sau a mobilierului;

– nu este necesară protejarea echipamentelor sau aparatelor electrice;

– nu este necesară ștergerea sau uscarea suprafețelor sau a echipamentelor;

– nu se formează compuși organici volatili și reziduuri datorită descompunerii rapide a mai mult de 99,9%.

S-a lucrat tot weekend-ul, atât ziua cât și noaptea, în fiecare spațiu din unitățile de învățământ, fără prezență umană în încăpere iar perioada de așteptare, după nebulizare, a fost de 60 de minute. După încheierea perioadei de așteptare de 60 de minute s-a făcut aerisirea încăperii.

Aceeași procedură este efectuată inclusiv în sălile de operație din spitale.

Având în vedere cele expuse mai sus, menționăm faptul că au fost realizate dezinfecții la următoarele unități de învățământ (săli de sport, săli de clasă, laboratoare, biblioteci, grupuri sanitare, holuri, etc.) la:

– Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”;

– Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”;

– Liceul Teoretic ”Constantin Noica”;

– Școala Gimnazială Nr. 7;

Astăzi, 09.03.2020, se va proceda la dezinfectarea Școlii Gimnaziale nr. 6 dar și la Școala Gimnazială ”Al. Colfescu” și vom continua atât ziua cât și noptea, până la dezinfectarea tuturor unităților de învățământ.

Au fost alocate fonduri suplimentare din bugetul local pentru instalarea în regim de urgență a dozatoarelor pentru săpun și a uscătoarelor pentru mâini în TOATE unitățile de învățământ, la toate grupurile sanitare.

Totodată au fost dezinfectate toate locurile de joacă din municipiu, procedura urmând a fi reluată. Mâine, 10.03.2020, se va efectua dezinfectia inclusiv la Cinema Alexandria.

Vă recomandăm să vă informați numai din comunicatele oficiale ale instituțiilor de interes public și să respectați întocmai recomandările autorităților din sistemul de sănătate publică cu privire la măsurile igienico-sanitare individuale dar, în mod special, colective, în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor virale.

2 Comments

  1. GUNOIUL DIN ORAS NU;L VEDE ACEST MANIPULATOR COMUNIST.PLATIM LA POLARIS PLATIM SI LA ADP SI NU MATURA NIMENI, DECAT INCASEAZA BANII

  2. DRAGUSIN ABIA ASTEPTA GRIPA ,ACUM FACE CE STIE EL MAI BINE ,PUFAIE CU POMPA DE VIE PRIN TOT ORASUL CA SA ASIGURE CETATENII DE VIRUSUL CARE NU EXISTA.II VINE MANUSA TREABA ASTA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.