Social

Dezbatere publică la Primăria Alexandria – “Voluntar pentru Alexandria, oraşul meu european”

Primaria_AlexandriaMonica DUMITRESCU

Luni, 6 octombrie, începând cu ora 10.00, în sala de şedinţe a Primăriei Alexandria va avea loc o dezbatere publică pe marginea unui proiect privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat sub autoritatea Municipiului Alexandria.

Proiectul de hotărâre împreună cu întreaga documentaţie sunt afişate la sediul Primăriei municipiului Alexandria şi pe site-ul propriu al instituţiei www.alexandria.ro, (Secţiunea Direcţia Administraţie Publică Locală).

Potrivit proiectului, alexăndrenii care vor dori să fie voluntari, vor încheia cu municipalitatea un contract de voluntariat valabil pentru o perioadă de un an. În contract se va menţiona domeniul în care activează voluntarul, programul şi durata timpului de lucru. Activitatea de voluntariat nu este remunerată.

Alexăndrenii vor putea activa ca voluntari în domenii precum Protecţia mediului şi igienizare, Activităţi comerciale, Trafic rutier, Ordine şi siguranţă publică, Cultură Administrare, Căi publice, Evidenţă parcări, Tehnic Asistenţă socială sau alte domenii. În majoritatea domeniilor, activitatea propriu-zisă a voluntarilor va fi aceea de informare a autorităţilor cu privire la neregulile constatate în domeniu.

Potrivit Regulamentului lansat în dezbatere publică, un alexăndrean care optează pentru voluntariat în domeniul Protecţiei mediului şi igienizare va trebui să informeze ADP Alexandria şi Poliţia Locală cu privire la: “parcarea autovehiculelor pe spaţiile verzi; depozitări ilegale de deşeuri menajere, industrial, agricole, material refolosibile, precum şi orice tip de deşeuri, vehicule fără stăpân, sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului; murdărirea carosabilului ce către autovehicule care ies cu roţile necurăţate de pe şantiere; desfiinţarea sau deteriorarea, totală sau parţială a amenajărilor ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului (trotuare, străzi, zone verzi, puncte gospodăreşti locuri de joacă pentru copii,etc), amplasarea neautorizată a rampelor de gunoi”.

Obligaţiile specifice ale unui voluntar contractat de primărie constau în identificarea contravenţiilor şi încercarea identificării persoanelor care săvârşesc contravenţii.

Programul de acţiune comunitar pe care îl propune Primăria Alexandria este “Voluntar pentru Alexandria, oraşul meu european” şi se desfăşoară în conformitate cu dispoziţiile cuprinse în Legea nr. 78/2014, în baza unui contract de voluntariat încheiat pe o durată de 1 an care poate fi prelungit cu acordul părţilor. Selecţia şi recrutarea voluntarilor se va face de către comisia stabilită în acest sens de primar, împreună cu Compartimentul Resurse Umane, pe baza unui interviu, având la bază cererea scrisă a voluntarilor.”

La terminarea perioadei de voluntariat, municipiul Alexandria prin Compartimentul Resurse Umane va elibera un certificat nominal care să recunoască prestarea activităţii de voluntar, precum şi aptitudinile dobândite, însoţit de raportul de activitate al voluntarului, se arată în Regulamentul supus dezbaterii.

Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.