Economie

Dezbatere publică a bugetului local pe anul 2013 la Alexandria

2Primăria municipiului Alexandria  a organizat marţi, 2 aprilie 2013, la iniţiativa primarului Victor Drăguşin, dezbaterea publică a bugetului local pentru anul 2013. Pe lângă salariaţii din aparatul propriu al primarului, la dezbatere au participat reprezentanţi mass-media locale şi cetăţeni ai municipiului, majoritatea din rândul pensionarilor.

Proiectul a fost prezentat de primar în amănunt. Acesta a precizat că bugetul pentru anul 2013 este mai mic în comparaţie cu cel al anului anterior, unul dintre cele mai mari proiecte realizat cu fonduri europene, repectiv cel privind iluminatul public, semaforizarea şi supravegherea video fiind finalizat. De asemenea, primarul a mai precizat că s-au făcut unele economii, de cca 10.400.00 lei la bugetul alocat pentru funcţionare, acesta exprimându-şi speranţa că nu va fi afectată calitatea lucrărilor de întreţinere a municipiului din acest motiv. Sumele cuprinse în proiectul prezentat nu sunt însă bătute în cuie, bugetul putând suferi modificări. “Am convingerea că acest buget va suferi modificări pozitive în fiecare lună. Aşteptăm sume de la bugetul de stat care ni se cuvin. De asemenea, în proiectul de buget, conform legii nu au fost cuprinse sumele care vor intra ca urmare a unor vânzări ale unor active, acestea urmând să facă obiectul unor rectificări, dar numai după ce s-au încasat”, a spus primarul Drăguşin.

Din totalul veniturilor estimate pentru acest an în bugetul local respectiv  83.671,54 lei cea mai mare pondere, 39% o au sumele defalcate din TVA, pe locul al doilea cu 33% fiind sumele adunate din impozitul pe venit al salariaţilor din municipiul Alexandria. Circa 16 procente din veniturile la bugetul local reprezintă impozitele şi taxele pe proprietate. La capitolul cheltuieli, cea mai mare pondere, 84% a fost atribuită secţiunii funcţionare, aici fiind incluse şi salariile pentru dascăli, în timp ce pentru secţiunea dezvoltare a fost alocat un procent de 16%.

Participanţii la debaterea publică au făcut şi câteva propuneri, una dintre ele privind alocarea de fonduri pentru înfiinţarea unui cămin de bătrâni. Primarul a spus că are deja în vedere un asemenea proiect însă deocamdată caută soluţii pentru finanţarea acestuia.

Proiectul de buget pentru anul 2013 în forma prezentată de primar va fi supus aprobării în şedinţa consiliului local ce se va desfăşura mâine, 4 aprilie începând cu ora 14.00 la primăria Alexandria. (M.D.)

One Comment

  1. Terminator

    Pai anul a inceput de trei luni, oare ce buget se dezvate ?
    Poate 1/3 din acest buget. … Si restul, cu a cui aprobare a fost cheltuit ?
    Sunteti seriosi, sau ce ?
    Hai ca nu putem trece de balcanismul teleormanean, sa auzim de de bine… Daca vom putea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.