Economie

Despăgubiri de 47.570 de lei, plătite pentru 10 exploataţii din Teleorman afectate de pesta porcină

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată, până în prezent, în 298 de localități din 19 județe, cu un număr de 1.127 de focare (dintre care 18 în exploatații comerciale) și 916 cazuri la mistreți. De la confirmarea virusului pe teritoriul ţării, autorităţile au luat măsura eliminării pentru 365.172 de porci afectați de boală.
La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate 11 focare în gospodăria populaţiei şi 466 de cazuri la mistreţi, potrivit informaţiilor date publicităţii de ANSVSA.
Până vineri, 8 februarie, informează ANSVSA, la nivel naţional, au fost despăgubiți 8.540 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 251.204.580
  de lei.
Pentru teleormănenii care au rămas fără porci, în urma confirmării virusului, au fost plătite despagubiri pentru 10 exploataţii dintr-un total de 11 exploataţii în valoare de 47.570 de lei.
Pentru împiedicarea răspândirii virusului, autorităţile fac precizarea că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Primul caz de pestă porcină africană a fost confirmat, la nivelul județului Teleorman, pe 16 octombrie 2018, pe raza localității Slobozia Mândra, la cadavrul unui porc găsit în apropierea graniței cu județul Olt.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.