Social

Despăgubiri de 31.510 lei, plătite pentru șapte exploataţii din Teleorman afectate de pesta porcină

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată, până în prezent, în 294 de localități din 18 județe, cu un număr de 1.124 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 300 de cazuri la mistreți. De la confirmarea virusului pe teritoriul ţării, autorităţile au luat măsura eliminării pentru 361.719 porci afectați de boală.
La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate șapte focare în gospodăria populaţiei şi 117 cazuri la mistreţi, potrivit informaţiilor date publicităţii de ANSVSA.
Până la finalul saptamanii trecute, informează ANSVSA, la nivel naţional, au fost despăgubiți 7.953 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 205.659.660 de lei.
Pentru teleormănenii care au rămas fără porci, în urma confirmării virusului, au fost plătite despagubiri pentru șapte exploataţii dintr-un total de noua exploataţii în valoare de 31.510 lei.
Pentru împiedicarea răspândirii virusului, autorităţile fac precizarea că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

One Comment

  1. felicitari celor care participa la prevenirea si stingerea acestei boli!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.