Social

Despăgubiri de 26.510 lei, plătite pentru șase exploataţii din Teleorman afectate de pesta porcină

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată, până în prezent, în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1.092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. De la confirmarea virusului pe teritoriul ţării, autorităţile au luat măsura eliminării pentru 360.800 de porci afectați de boală.

La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate șase focare în gospodăria populaţiei şi trei cazuri la mistreţi, potrivit informaţiilor date publicităţii de ANSVSA.

Până miercuri, 14 noiembrie, informează ANSVSA, la nivel naţional, au fost despăgubiți 7.862 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 190.110.490 de lei.

Pentru teleormănenii care au rămas fără porci, în urma confirmării virusului, au fost plătite despagubiri pentru șase exploataţii dintr-un total de opt exploataţii în valoare de 26.510 de lei.

Pentru împiedicarea răspândirii virusului, autorităţile fac precizarea că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.