Social

Despăgubiri de 14.450 de lei, plătite pentru patru exploataţii din Teleorman afectate de pesta porcină

Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată, până în prezent, în 283 de localități din 18 județe, cu un număr de 1.084 de focare (dintre care 16 în

exploatații comerciale) și 146 de cazuri la mistreți. De la confirmarea virusului pe teritoriul ţării, autorităţile au luat măsura eliminării pentru 360.647 de porci afectați de boală.

La nivelul judeţului Teleorman, au fost confirmate cinci focare, toate în gospodăriile oamenilor, potrivit informaţiilor date publicităţii de ANSVSA.

Până joi, 8 noiembrie, informează ANSVSA, la nivel naţional, au fost despăgubiți 7.826 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 189.506.290 de lei.

Pentru teleormănenii care au rămas fără porci, în urma confirmării virusului, au fost plătite despăgubiri pentru patru exploatații, dintr-un total de şapte, valoarea ridicându-se la suma 14.450 de lei.

Pentru împiedicarea răspândirii virusului, autorităţile fac precizarea că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA

judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.