Eveniment

Deșeuri medicale colectate de la Spitalul TBC Roșiori și Spitalul Matei Balș, aruncate în groapa de la Slăvești/ Adrian Savu, reținut

O afacere de milioane de euro și miliarde de pericole a ieșit, la suprafață, în urma unei sesizări făcute la Poliție de un cetățean din Slăvești, care a văzut un câine ce căra în gură ceva ce semăna cu o placentă. Subiectul a fost adus la cunoștința opiniei publice de Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman, la finalul lunii trecute. Potrivit informațiilor furnizate atunci de oamenii legii, mai multe deșeuri medicale au fost găsite abandonate într-o groapă din extravilanul satului Slăvești, în vecinătatea râului Teleorman. În urma verificărilor, s-a constatat că responsabilă se face o firmă specializată în colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale, cu sediul în municipiul Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu.

Surpriza vine la aproape trei săptămâni, când patru persoane, între care și fostul consilier PNL Adrian Savu, au fost reținute de oamenii legii, în urma unor percheziții în dosarul deschis cu mai puțin de o lună în urmă.

Potrivit unor surse din anchetă, în spatele firmei în cauză se află chiar Adrian Savu, documentele societății fiind găsite în timpul perchezițiilor în casa fostului lider PNL Teleorman. Firma ar avea încheiate contracte încă din 2017, cu mai multe unități medicale din Teleorman, dar și cu spitale din București, între care și Matei Balș.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că zeci de tone de deșeuri periculoase, ce ar fi trebuit neutralizate, zăceau într-un depozit situat la Udupu, unde societatea avea punct de lucru.

Aceleași surse susțin că, în groapa de la Slăvești, au fost găsite adevărate bombe biologice, respectiv flacoane cu sânge, ace și seringi, comprese și pansamente folosite, eprubete din sticlă folosite etc. Pericolul este cu atât mai mare cu cât zona respectivă este frecventată atât de oameni și copii, cât și de animale domestice și sălbatice, zona fiind în imediata apropiere a localității.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Investigaţii Criminale Teleorman, sprijiniţi de specialişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au pus în aplicare marți, 10 septembrie, cinci mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport şi eliminare a deşeurilor periculoase”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 63 alin 1, lit. b, din Legea 211/2011.

În urma percheziţiilor domiciliare şi a probatoriului administrat, în cauză a fost luată măsura reţinerii împotriva unui număr de patru suspecţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanței pentru a dispune în cauză, mai informează instituția.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.