Eveniment

Deșeuri medicale aruncate pe câmp, în extravilanul satului Slăvitești

Oamenii legii au descoperit marți, 20 august, mai multe deșeuri medicale abandonate într-o groapă din extravilanul satului Slăvești, în vecinătatea râului Teleorman. În urma verificărilor, se pare că responsabilă s-ar face o firmă specializată în colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale, cu sediul în municipiul Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu.

Potrivit IPJ Teleorman, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au fost sesizați marți, 20 august, cu privire la faptul că în extravilanul comunei Tătărăștii de Jos au fost găsite abandonate deșeuri medicale.

La fața locului s-au deplasat polițisti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman și Secției nr. 11 Poliție Rurală Gălăteni, împreună cu specialiști ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., alături de reprezentanți ai Gărzii de Mediu Teleorman și ai Direcției de Sănătate Publică Teleorman.

Oamenii legii au constatat că, în extravilanul satului Slăvești, în vecinătatea râului Teleorman, într-o groapă cu suprafața de aproximativ 50 mp și adâncimea de circa 3 m erau abandonate deșeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, bidoane, cutii de carton/plastic).

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, privind săvârșirea infracțiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, tratare, transport și eliminare a deșeurilor periculoase”.

În urma cercetărilor și activităților informativ-operative, polițiștii au identificat societatea responsabilă cu colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale, societate cu sediul în municipiul Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.