Politic

Desemnarea delegaţilor la Convenţia din 23 martie generează noi tensiuni în PDL Teleorman – O parte din organizaţiile locale ale PDL Teleorman vor recurge la boicot

congresCarmen Dumitrescu

În PDL Teleorman se petrec din nou evenimente de tip conflictual. De fapt, de mai bine de doi ani, aşa par a decurge lucrurile în interiorul principalului partid de opoziţie din judeţ iar fragmentarea  nu face altceva decât să slăbească capacitatea organizaţiilro locale de a-şi impune punctele de vedere. Noua problemă pe care o trăiesc acum liderii locali şi judeţeni ai partidului constă în felul în care au fost repartizate delegaţiile la Convenţia din 23 martie în interiorul partidului. Lucrurile sunt simple: Biroul Permanent Naţional a luat decizia ca la Convenţie să poată participa, în calitate de delegaţi, cei care au obţinut rezultate bune în zonele lor, fără să se ţină deloc cont de reprezentativitatea concretă a zonelor respective, deci de numărul de locuitori.

Ca atare, s-a ajuns la nivelul judeţului Teleorman în situaţia în care comuna Suhaia, unde primarul Barbu Costel obţine mereu scoruri impresionante în alegeri, să plece la Bucureşti cu 9 delegaţi, în timp ce Alexandria să aibă numai 4 reprezentanţi. Lucrurile acestea au început, în mod firesc, să deranjeze, astfel că în ultima zi de depunere a contestaţiilor, mai multe persoane din PDL Teleorman au mers la Bucureşti şi au contestat lista delegaţilor, aşa cum a fost ea alcătuită la nivel judeţean. Existenţa unei contestaţii de la Teleorman a fost confirmată de fostul lider judeţean, Marian Zlotea, care face parte acum din Comisia de Organizare a Congresului PDL: “Pot să confirm existenţa unei contestaţii de la Teleorman, însă nu vă pot spune încă cine este semnatarul sau semnatarii ei. Dar ea există…” Pe de altă parte, Organizaţia Judeţeană a PDL nu confirmă acest lucru, susţinând că democrat-liberalii teleormăneni sunt mai uniţi ca niciodată. Iar vocea care susţine cu tărie acest lucru este chiar vocea secretarului general al partidului, Barbu Costel:  “Din ceea ce ştiu eu, nimeni nu a făcut nicio contestaţie în ceea ce priveşte desemnarea delegaţilor. Toate organizaţiile locale vor fi prezente  la Convenţie şi vor fi prezente şi la prezentarea moţiunii Elenei Udrea. În ceea ce priveşte desemnarea delegaţilor, a fost o decizie a Biroului Permanent Naţional să meargă la Convenţie mai mulţi delegaţi din zonele în care partidul a avut rezultate bune. Aşa că mi se pare normal ca Suhaia să meargă cu mai mulţi delegaţi decât Alexandria, pentru că rezultatele noastre de acolo au fost substanţial mai bune decât cele obţinute de organizaţia de la Alexandria, de pildă. Dar noi rămânem uniţi”.

Fostul deputat, Adrian Florescu susţine, însă, că reprezentarea delegaţilor se face într-un mod arbitar, lucru care ar putea deveni periculos pentru partid: “Este arbitrar făcută reprezentarea delegaţilor la Convenţie şi acesta este un lucru care mi se pare evident. Sunt primari care au calitatea de delegaţi în Convenţie primari care au pactizat cu USL şi eu cred că asta face să fie posibil ca USL să le direcţioneze voturile într-un anume sens. Pe de altă parte, persoane loiale partidului nu vor avea calitatea de delegaţi şi nu vor putea lua parte la acest proces atât de important pentru viitorul partidului. Şi eu mă tem de perspectiva în care va fi preşedintele partidului cel pe care îl doreşte USL, mai ales dacă lucrurile astea se întâmplă la nivel naţional, nu doar în Teleorman. Toată lumea ştie că s-a ajuns aici din cauza trădărilor din partid şi mi s-ar părea cu totul şi cu totul nefiresc ca tot trădătorii să poată alege liderul partidului”.

3 Comments

 1. IDIOTULE de ce esti LAS si scrii sub numele meu?
  poatarea de la ora 09:5o nu este a mea din 19 martie
  2013,,,,,,

 2. ALEXANDRU TRIFAN

  Nitulescu nu ar trebuii sa fie prezent.
  Cocheteaza cu o parte din PNL.
  Sper ca domnul Almajeanu Marin sa stopeze aceasta greaseala a naturii,Nitulescu, sa intre in PNL.

 3. ion popescu

  Sunteti VAAAARRRZZZAAA!!V-a lasat Basescu nu mai sunteti nimic!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.