Politic

Deputatul PSD Violeta Răduț, vot favorabil pentru legea care reduce birocrația și sprijină antreprenorii

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, două proiecte de lege, ce au drept scop reducerea birocraţiei şi sprijinirea antreprenorilor. Pentru a intra în vigoare, cele două proiecte mai trebuie să fie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Unul dintre proiecte abrogă Legea 12/1990, care instituia obligaţia depunerii declaraţiei privind adaosul comercial. Potrivit normelor legale în vigoare, operatorii economici au obligația de a declara la organele fiscale adaosurile comerciale și cele de comision pe care le practică. Obligația este impusă, susțin inițiatorii proiectului, cu toate că România este o economie de piață liberă, în care prețurile se formează prin cerere și ofertă, iar legea nu prevede praguri maxime pentru un asemenea „adaos”.

A doua propunere de lege adoptată de aleșii din Camera Deputaților modifică Legea societăţilor comerciale, în sensul eliminării acţiunii în opoziţie a ANAF, ceea ce va permite funcţionarea mai uşoară a firmelor.

Printre inițiatorii proiectelor de lege adoptate, marți, de Camera Deputaților se numără și Violeta Răduț, deputat PSD de Teleorman, care susține că demersul este unul așteptat de firme și antreprenori.

„Am adoptat ieri în Camera Deputaților două proiecte de lege ce vizează reducerea birocrației și acordarea unui sprijin real pentru mediul de afaceri. Adoptarea celor două proiecte legislative, printre ai căror semnatari mă număr, este un demers necesar și așteptat, având în vedere numeroasele semnale primite de la antreprenori prin care ni se solicita suportul în vederea eliminării birocrației care îngreunează de mult timp activitatea firmelor din România. După promulgarea lor, va fi eliminată obligația depunerii declarației privind adaosul comercial, prin abrogarea Legii 12/1990, iar cel de-al doilea proiect de lege, prin modificarea Legii societăților comerciale, va avea drept efect funcționarea mai ușoară a firmelor, posibilitatea acțiunii în opoziție a ANAF fiind eliminată”, spune deputatul PSD Violeta Răduț.

2 Comments

 1. Sinteza zilei

  Gata, vine prăpădul!

  Dacă și Comisia Europeana s-a apucat de personalizat plăcuțe cu mesaj anti-PSD, posibil PSD-ul e considerat extrem de “sexy” la Bruxelles! 😀
  Să-i amintim Mincinoasei PSD de Teleorman câteva proiecte de lege votate favorabil cu încălcarea Constituției:
  – alegeri parlamentare 2020- în conformitate cu art. 69 din Constituție, guvernul stabilește data alegerilor;
  – majorarea punctului de pensie- Art. 138 alin. (5) Constituție – nicio cheltuială bugetară să nu fie aprobată fără stabilirea sursei de finanţare;
  – dublarea alocațiilor pentru copii- Art.art. 138 alin. (5) Constituție – nicio cheltuială bugetară să nu fie aprobată fără stabilirea sursei de finanțare;
  – zeci de legi pentru asistații sociali: 7 categorii de pensionari speciali, bugetari de lux, parlamentari sau aleși locali etc : Art 16 alin. (1) Constituție – cetățenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  Statul la stat: Rețeta succesului!

 2. Mincinoasa PSD de Teleorman revine cu masca la gură!
  Votul tău favorabil de ieri este…pe hârtie!
  Proiectul de lege nu este promulgat…deci… nu e lege!
  Votați legile, în așa fel încât, să pice la CCR pe chestiuni de așa-zise „greșeli”!
  Iată un exemplu “cald” de astăzi 07.10.2020:
  În martie 2020, oficialii europeni au cerut expres Parlamentului să renunţe la modificarea Legii Curţii de Conturi, prin care se pune în pericol independenţa Autorităţii de Audit.
  Ce a făcut PSD?!
  A votat proiectul de lege pentru că are majoritate în Parlament , desi Comisia Europeană a avertizat România că modificările propuse de PSD pot duce la suspendarea tuturor programelor de finanțare!
  Curtea Constituţională a României a admis, astăzi 07.10.2020 , sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului privind neconstituţionalitatea actului normativ care modifică şi completează Legea 94/1992 referitoare la organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.