Politic

Deputatul PSD Florin Piper-Savu, interpelare adresată ministrului Dezvoltării / Subiectul – locuințele pentru tineri destinate închirierii din Roșiorii de Vede

Domnule Ministru,

Autoritatea locală din Roșiorii de Vede se confruntă cu problema locuinţelor. 35 de familii tinere sunt deja pe lista aprobată de Consiliul Local privind repartizarea, în ordinea priorității, a unei locuințe ANL, iar alte 21 de familii așteaptă o locuință socială.

În condițiile în care pe piaţa imobiliară reală, constructorii se plâng de o explozie a preţurilor materialelor, de probleme pe lanţul de aprovizionare şi cu forţa de muncă şi estimează o creşterea preţurilor locuinţelor noi sau chiar la blocaje în cazul anumitor proiecte şi licitaţii, iar pe piaţa privată preţurile solicitate de proprietari cresc, la Roșiorii de Vede, pentru o structură cu 24 de unități locative ANL, și așa insuficiente, au fost oprite lucrările încă din vara anului trecut fără nicio înștiințare din partea constructorului sau a ANL

Pentru obiectivul de investitii “Locuințe pentru tineri destinate închirierii, municipiul Rosiori de Vede, str. Aleea Parc Nord, f.n. lot 2(tronson 7+8) cu 24 u.l., amplasamentul a fost predat prin Procesul verbalnr.922/15.01.2020, iar anunțul de începere lucrări a fost dat în 28.02.2020. La acest moment, obiectivul de investiții se aflăîntr-un stadiufizic de structura parter până la etajul 2.

Cum autoritatea locală nu a primit nicio comunicare privind stadiul derularii contractului de execuție de lucrări încheiat de ANL cu SC METAL R EXIM INVEST SRL, loc. Cârcea,  jud. Dolj pentru obiectivul de investitii “Locuințe pentru tineri destinate închirierii, municipiul Rosiori de Vede, str. Aleea Parc Nord, f.n. lot 2(tronson 7+8) cu 24 u.l.,vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este motivul pentru care SC METAL R EXIM INVEST SRL a oprit lucrările la acest obiectiv de investiții?
  2. Va continua derularea contractului existent pentru acest obiectiv de investiții?
  3. Când vor fi reluate lucrările și care este termenul de finalizare al lucrărilor?

Domnule ministru, de realizarea măsurilor investiționale asumate de Guvernul României depinde viața tinerilor aflaţi la începutul carierei profesionale, cărora sursele de venit nu le permit închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei sau achiziţia unei locuinţe în proprietate, limitând astfel migraţia specialiştilor către alte ţări.

Având în vedere cele precizate, vă rog să-mi răspundeți atât oral cât și în scris, la fiecare întrebare, în termenul prevăzut de lege.

Cu respect, Deputat P.S.D. Teleorman, Prof. Florin Piper-Savu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.