Politic

Deputatul PNL Maria Stoian, printre inițiatorii unui proiect de lege privind înăsprirea pedepselor pentru traficanții de droguri

16 deputați, printre care și parlamentarul PNL de Teleorman, Maria Stoian, au inițiat un proiect de lege privind modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în sensul înăspririi legislației în domeniu, a pedepselor mai ales pentru cei care sunt traficanți de droguri.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Senat la sfârșitul lunii iunie, fiind ulterior trimisă pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaților.

Astfel, proiectul de lege stipulează următoarele: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. Dacă aceste fapte au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.

În ceea ce privește cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, aceste infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar dacă faptele privesc droguri de mare risc, atunci pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

În plus, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul illicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.