Politic

Deputatul PNL Maria Stoian cere măsuri drastice în urma accidentului feroviar de la Roșiori Nord / Comunicat de presă

Deputatul PNL Maria Stoian ia poziție publică față de accidentul feroviar petrecut luni, 13 martie a.c., în gara Roșiori Nord din județul Teleorman, solicitând instituțiilor abilitate să-i prezinte cauzele acestui incident.

“Coliziunea dintre cele două garnituri de tren constituie unul dintre cele mai grave evenimente din istoria transportului pe căile ferate din România, doar în ultima clipă fiind evitată o tragedie de proporții. Din informațiile publice prezentate până acum, se pare că impactul dintre trenul de călători și cel de marfă implicate a condus la deraierea ultimului”, a subliniat deputatul liberal, într-o interpelare parlamentară adresată viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Maria Stoian a mai menționat, potrivit documentului, faptul că incidentul ridică o serie de semne de întrebare și suspiciuni, în condițiile în care opinia publică nu are, nici până acum, o poziție oficială referitoare la modalitatea în care s-a produs accidentul din stația CRF Roșiori Nord.

“În contextul în care instituțiile abilitate au furnizat informații incomplete, încă din primele ore după producerea evenimentului, vă solicit să îmi puneți la dispoziție rezultatul anchetei desfășurate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în urma acestui accident, soldat cu 12 oameni răniți, precum și măsurile dispuse după stabilirea cauzelor”, a mai subliniat parlamentarul teleormănean, în interpelarea adresată ministrului Sorin Grindeanu.

“Consider că incidentul menționat a fost la un pas de a se transforma într-o tragedie națională de proporții, așa cum, din păcate, s-a întâmplat recent la Evangelismos în Grecia, unde au murit 57 de persoane și au fost rănite 85. Este inadmisibil ca România să ocupe în continuare primul loc în Europa în ceea ce privește rata mortalității, îndeosebi pe căile rutiere, dar vedem că sunt probleme mari și pe căile ferate. Ministrul Transporturilor trebuie să dispună o anchetă fermă, din care să putem evidenția concluziile de rigoare, pentru ca astfel de evenimente nedorite să nu se mai repete”, a concluzionat deputatul Maria Stoian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.