Politic

Deputatul PNL Mara Calista, printre inițiatorii proiectului de lege care prevede eliminarea impozitului pentru toate pensiile

Plenul Camerei Deputaților a votat joi, 5 ianuarie, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 lei și scutirea tuturor pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale de sănătate, cu 207 voturi „pentru” și 29 „împotrivă”.

Cu toate acestea, 65 de senatori și deputați PNL, printre care și deputatul de Teleorman Mara Calista, au inițiat un proiect de lege prin care se urmărește eliminarea impozitului pe venit pentru toate pensiile, și nu doar pentru cele mai mici de 2.000 de lei, așa cum plenul Camerei Deputaților a votat la finalul săptămânii trecute.

În expunerea pe motive a proiectului de lege se arată cum impactul bugetar al neimpozitării tuturor pensiilor este unul nesemnificativ, iar plafonul de venit neimpozabil stabilit la 2.000 de lei este unul discrimatoriu.

„Argumentele în susținerea acestei propuneri sunt numeroase, pornind de la principiile care ar trebui să guverneze politica fiscală din România – non-discriminarea, egalitatea de tratament a contribuabililor în fața legii – și mergând până la principiile care însoțesc sistemul de contribuții sosciale obligatorii – fiscalizarea muncii în perioada activă”, se mai arată în expunerea pe motive a proiectului de lege. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.