Politic

Deputatul PNL Costel Barbu anunță ce drumuri din județ vor fi reabilitate în acest an

Mai multe drumuri din Teleorman vor intra, în anul 2021, în procese de reabilitare și modernizare, primele vizate fiind DN 51A, Zimnicea – Piatra, DN6 -Tronson km 70+000 – km 73+331, DN 5C, Zimnicea – Pietroșani, DN 52, Alexandria -Turnu Măgurele, dar și DN 51, Izvoarele – Zimnicea, anunță deputatul PNL Costel Barbu. Potrivit liderului liberal, un alt drum de pe lista de priorități este DN 65A, Turnu Măgurele – Roșiori de Vede, pentru care  au fost demarate procedurile de realizare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru modernizare.

„Avem susținerea Guvernului Cîțu pentru a continua proiectele de investiții în reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere care contribuie, pe de o parte, la dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea de investitori în județ, iar pe de altă parte asigură siguranța traficului pe șoselele ce fac legătura între localitățile teleormănene și restul țării”, transmite Costel Barbu.

Potrivit deputatului PNL, primele șantiere ce vor fi deschise anul acesta, sunt: DN 51, Izvoarele – Zimnicea – finalizarea lucrărilor de reparații pe suprafețe întinse ale drumului; DN 51A, Zimnicea – Piatra –lucrări de reparații pe suprafețe întinse; DN6 -Tronson km 70+000 – km 73+331- continuarea lucrărilor pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație; DN 5C, Zimnicea – Pietroșani  – finalizare lucrări de reparații pe suprafețe întinse; DN 52, Alexandria -Turnu Măgurele – unde am urgentat faza de proiectare, astfel încât, în primăvară, după obținerea autorizației de construire, să înceapă lucrările de reparații ale structurii sistemului rutier, lărgire a părții carosabile, consolidare a unor tronsoane de drum, realizare a sistemului de drenare a apelor pluviale, lucrări de siguranță a circulației, lucrări de mediu, lucrări de execuție și consolidare poduri.

„Un alt drum, aflat pe lista de priorități, este DN 65A, Turnu Măgurele – Roșiori de Vede. Aici avem nevoie de reabilitări de anvergură pentru care am demarat procedurile de realizare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru modernizare și vom continua, cât de curând, cu procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Lucrăm într-un ritm alert, pentru că nu avem timp de pierdut. Trebuie să recuperăm tot ce nu s-a făcut în zeci de ani, în Teleorman.

Sunt lucrări pe care le voi urmări cu o maximă atenție, pentru că, la fel ca și în cazul sistemului medical, și calitatea drumurilor are impact asupra siguranței sănătății și vieții oamenilor.

Fac un apel, totodată, către voi, toți teleormănenii, să vă implicați și să ne aduceți la cunoștință informații despre starea drumurilor din localitățile voastre pentru ca împreună să reabilităm, să asfaltăm și să modernizăm toată infrastructura rutieră din Teleorman”, se mai arată în mesajul deputatului PNL, Costel Barbu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.