Politic

Deputatul Militaru confirmă că majoritatea PNL din Senat nu există

Majoritatea din Senat mult trâmbiţată de PNL a picat testul prin numirea Simonei Maya Teodoroiu, propunerea PSD, în locul rămas vacant la CCR după demisia lui Toni Greblă. Simona Maya Teodoroiu a obţinut 87 de voturi „pentru” în plenul Senatului, deşi Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL, varianta scoasă din mânecă pe ultima sută de metri, a reuşit să obţină aviz favorabil în Comisia Juridică a Senatulul. Votul din Comisie a tulburat oarecum apele în Senat, coaliţia de guvernare punând sub semnul întrebării existenţa majorităţii din Camera superioară a Parlamentului, deşi, potrivit unora dintre social-democraţi, numirea într-o funcţie nu este relevantă pentru verificarea majorităţii din Senat.

În acest sens, senatorul PSD Timotei Stuparu consideră că, în cazul unei numiri, voturile sunt de multe ori subiective, în calcul luându-se amiciţiile dintre parlamentari. „Majoritatea din Senat nu se verifică la numirea unui om într-o funcţie. De cele mai multe ori, votul este unul emoţional. Şi avem deja un precedent în cazul Vosganian, când s-a votat împotriva începerii urmăririi penale şi unde printre cei care au votat împotrivă au fost şi senatori PSD”, a mai spus acesta.

Liberalii confirmă că nu există încă o majoritate în Senat, care să le permită influenţarea votului sau schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Camerei superioare, dar declară că sunt pe drumul cel bun şi că în scurt timp lucrurile se vor schimba.

„Lucrurile se apropie de formarea unei noi majorităţi în Senat şi, în scurt timp, vom putea întruni numărul necesar de senatori pentru a schimba preşedintele Senatului”, a spus Lucian Miliaru referitor la subiect. Întrebat de varianta pe care o susţine PNL pentru a-l înlocui pe Tăriceanu, Militaru a declarat că nu s-a luat în calcul o singură variantă, dar că sunt mulţi liberali care pot prelua şefia Senatului.

În spaţiul public, cel mai vehiculat nume prentru a prelua preşedinţia Senatului, în cazul în care PNL reuşeşte să încropească o nouă majoritate, este Vasile Blaga, co-preşedinte PNL. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.