Politic

Deputatul Calotă a votat pentru mărirea salariilor

aldeIoan DUMITRESCU

Legea măririi salariilor dascălilor şi personalului sanitar cu 15% a fost votată şi de deputatul Calotă Ică Florică, preşedintele Organizaţiei judeţene Teleorman a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). Premierul Dacian Cioloş a anunţat imediat după votare că va ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respectiva hotărâre. La rândul său, preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a anunţat că va analiza respectiva lege cu multă atenţie. Este vorba despre un impact bugetar de 4,85 miliarde de lei, preşedintele Iohannis susţinând că este vorba despre încălcarea legii responsabilităţii bugetare.

Deputatul Calotă Ică Florică a mai declarat că Partidul Naţional Liberal, deputaţii acestei formaţiuni politice, s-au retras de la votarea respectivei legi, fapt ce dovedeşte, în accepţia deputatului ALDE, că liberalii nu doresc nici binele românilor, nici o ţară mai sănătoasă sau mai instruită, mai educată.

Pe de altă parte, deputatul PNL Mircea Toader susţine că prin respectiva lege se încalcă legea responsabilităţii bugetare şi, de aceea, membrii PNL s-au retras de la votare. Riscul unei greve generale în sistemul de învăţământ şi în sistemul sanitar există, atâta timp cât, cu şase luni, cu 180 de zile, înainte de alegerile parlamentare, se încalcă dreptul de a valida o majorare salarială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.