Politic

Deputatul Calotă Florică Ică, vot favorabil pentru înarmarea pădurarilor

Camera Deputaţilor a decis, cu unanimitate de voturi, în ședința de plen de săptămâna trecută, în calitate de for decizional, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal. Un alt amendament adoptat de Comisia de agricultură menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator.

Pentru proiectul de lege care modifică statutul personalului silvic a votat favorabil și deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică.

Potrivit proiectului de lege, „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”.

Modificările au fost introduse odată cu înmulțirea cazurilor de agresiuni asupra pădurarilor. Potrivit Romsilva, de la începutul acestui an s-au înregistrat 16 agresiuni asupra personalului silvic care asigură paza fondului forestier, iar între 2014 şi 2018 au avut loc alte 168 de astfel de atacuri, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/cristi-barbu-prezent-la-receptia-organizata-la-cotroceni-de-ziua-nationala/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.