Politic

Deputatul Calotă Florică Ică pleacă din ALDE

Deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică părăsește partidul și susține că alți aproximativ 14 din cei 23 de parlamentari ai ALDE vor face același lucru. Motivul principal este, susține președintele ALDE Teleorman, lipsa reprezentanților din secțiile de votare la alegerile locale din vară, în contextul în care pentru a avea reprezentanți în secțiile de votare partidul ar fi trebuit să păstreze un anumit număr de parlamentari, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, a precizat deputatul Calotă Florică Ică, un alt motiv important ce stă la baza deciziei de a pleca din ALDE este apropierea partidului de PSD, după ce ALDE a votat căderea Guvernului Dăncilă în toamna anului trecut, dar și învestirea Guvernului Orban.

„Eu nu pot să mă întorc în același loc de unde am plecat, către PSD. Sunt un om de dreapta, am luat tot timpul decizii de dreapta, am fost liberal 25 de ani, nu aș putea sub nicio formă să mă îndrept spre un partid de stânga”, a declarat deputatul Calotă Florică Ică.

În ceea ce privește alegerile locale ce vor  avea loc peste aproximativ patru luni, deputatul Calotă Florică Ică a precizat că în mod cert filiala din Teleorman se va îndrepta către o alianță cu un partid de dreapta, fiind exclusă o înțelegere atât cu PSD, cât și cu PRO România.

“Nu știm deocamdată ce vom face, sunt discuții în acest sens. Eu susțin o alianță cu un partid de dreapta, în mod categoric. În Teleorman, de dreapta sunt PMP, PNL și USR, însă eu nu voi decide singur ce vom face. O decizie o voi lua împreună cu organizația pe care o conduc, după ce voi întreba fiecare membru de partid în parte ce ar fi cel mai bine să facem. Avem oameni în filială care vor să candideze la alegeri, avem proiecte…”

În ceea ce privește partidele de dreapta menționate, deputatul Calotă Florică Ică  a precizat că nu a avut niciodată niciun fel de relație cu Teodor Nițulescu, cel care face legea de altfel în PMP Teleorman, și nici nu a colaborat vreodată cu acesta, prin urmare nici nu știe ce ar putea să iasă dintr-o astfel de colaborare.

În schimb, în ceea ce privește PNL Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică a precizat că e liberal vechi, că a fost membru PNL mai bine de 25 de ani și că îi cunoaște foarte bine pe liberalii din județ .

O decizie clară referitor la modul în care alegerile locale din vară vor prinde organizația condusă de deputatul Calotă Florică Ică în Teleorman va fi luată în următoarele zile, însă cel mai probabil organizația se va îndrepta spre PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.