Politic

Deputatul ALDE Calotă Florică Ică, vot favorabil pentru proiectul de lege ce permite armatei și poliției să pună la muncă localnicii în caz de urgență

Persoanele bune de muncă, domiciliate în localități în care a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă, vor putea fi chemate să lucreze în interes public, de către armată și poliție, conform unui proiect de lege adoptat la începutul acestei luni, prin vot decisiv, de Camera Deputaților.

Concret, proiectul de lege pentru care a votat favorabil și deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, după votul din Parlament acesta urmând să fie trimis, pentru promulgare, la șeful statului.

Este vorba, practic, despre situațiile în care, într-o anumită localitate sau regiune, se instituie starea de asediu sau starea de urgenţă, cazuri în care armata și poliția vor putea chema, legal, persoanele apte de muncă ca să lucreze în interesul comunității. După promulgare, legea va fi aplicată și în cazul rezerviștilor militari, și aceștia putând fi puși la treabă.

“Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, se arată în proiectul de lege.

Adoptarea unui astfel de proiect legislativ se impune după ce au devenit de notorietate situațiile în care pompierii, jandarmii sau militarii scot apa din curțile oamenilor sau fac poteci printre nămeți, în timp ce localnicii stau la cârciumă sau sprijiniți de garduri și se uită la aceștia cum muncesc pentru a le salva bunurile din gospodării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.