Politic

Deputat PNL Maria Stoian: PNL propune proiecte de legi predictibile și benefice pentru încurajarea tinerelor familii și creșterea natalității / Comunicat de presă

Parlamentarii PNL vor depune la Camera Deputaţilor noi propuneri legislative, menite să efectueze toate schimbările necesare pentru încurajarea și susținerea familiilor aflate la început de drum.

În acest sens, va fi completat pachetul de măsuri pentru creșterea natalității în România, modificările având rolul de a asigura o indemnizație de creștere a copilului predictibilă, pe de o parte, și de a acorda respectul cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copiii sub cinci ani, pe de altă parte.

Una dintre aceste inițiative de act normativ se referă la conferirea priorității femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice, un demers firesc într-o societate democratică și civilizată. Adoptarea acestei legi va permite femeilor însărcinate și/sau persoanele însoțite de copiii cu vârsta de până la cinci ani să aibă prioritate la casieriile unităților comerciale și la ghișeele instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea. În același context, PNL va propune amenajarea unor locuri de parcare speciale, rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copiii cu vârsta de până la cinci ani.

Un alt proiect de lege propus de liberali vizează creșterea limitei minime și maxime a indemnizației de creștere a copilului. Potrivit inițiativei legislative, noua valoare minimă a indemnizației urmează să reprezinte 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată. Valoarea maximă a acestui cuantum va avea de patru ori valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, respectiv suma de 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent.

Sunt convinsă că votarea acestor propuneri de lege își va atinge scopurile urmărite de inițiatori, respectiv încurajarea natalității, aflată pe un parcurs descendent în România, precum și dinamizarea susținerii părinților în primii ani de viață ai copiilor.

PNL va iniția în continuare proiecte și politici publice în vederea stopării declinului demografic cu care se confruntă țara noastră, astfel încât tinerele familii să simtă cu adevărat un sprijin real din partea statului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.