Politic

Deputat PNL, Maria Stoian: PNL propune o lege care elimină neclaritățile și contradicțiile din mediul economic concurențial / Comunicat de presă

Parlamentarii liberali au înaintat la Camera Deputaţilor o propunere legislativă menită să corecteze o eroare existentă în prezent, care lasă loc de interpretări și controverse. Astfel, potrivit legislației actuale, este interzisă înscrierea în Registrul Comerţului a firmelor a căror denumire conţine cuvintele „naţional”, „român”, „institut”, sau derivate ale acestora, cu excepţia celor care au capital integral sau majoritar de stat.

Deputații PNL consideră că o astfel de situație este generatoare de disfuncționalități și situații confuze, generând nuanțe negative de interpretare.

Astfel, în marea majoritate a cazurilor de acest gen, oamenii pot fi induși în eroare de proveniența, respectiv naționalitatea, precum și de încadrarea într-un sector (public/privat) a unei companii. Aceste interpretări eronate pot fi observate mai ales în privința companiilor ce au aparținut în trecut statului român, iar în prezent se află, în procent majoritar sau integral, în proprietatea persoanelor fizice sau juridice private, urmare procesului de privatizare. În același timp însă, respectivele entități economice și-au păstrat numele, care conțin sintagme cu trimitere la proprietatea inițială a statului român.

Adoptarea acestui act normativ propus de PNL va elimina orice fel de neclarități și controverse legate de o posibilă asociere a unor societăți comerciale cu statul român, indiferent dacă această asociere a fost realizată cu intenție sau din dorința de a beneficia de anumite avantaje.

Voi vota acest proiect de lege cu convingerea că rolul parlamentarilor este acela de a iniția legi clare și transparente pentru români, fiind vorba de un demers reparatoriu și pozitiv pentru funcționarea optimă a mediului economic și a dezvoltării armonioase a sistemului pieței concurențiale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.