Politic

Deputat PNL Maria Stoian: Măsuri concrete de susținere a românilor aflați în risc de vulnerabilitate / Comunicat de presă

La începutul acestui an, au intrat în vigoare mai multe măsuri adoptate de Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă în scopul îmbunătățirii vieții românilor, îndeosebi a celor venituri mici.

Apreciez că este lăudabil faptul că Executivul a reușit să majoreze exponențial rata de atragere a fondurilor europene, banii obținuți astfel fiind folosiți cu preponderență pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Traversăm o perioadă dificilă, atât la nivel internațional, cât și în țară, astfel încât decidenții politici au obligația de a sprijini cetățenii ce întâmpină dificultăți din cauza privațiunilor de ordin financiar.

Între măsurile de susținere care au intrat în vigoare la începutul acestui an se numără sprijinirea categoriilor vulnerabile ale populației, cu 1.400 de lei, destinată plății facturilor la energie. Suma va fi acordată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în două tranșe a câte 700 de lei fiecare. De această bonificație financiară vor beneficia pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și pensii mai mici de 2.000 de lei

În paralel, în acest an va continua programul de acordare a voucherelor pentru achiziția de alimente și mese calde. Astfel, un număr de 2,4 milioane de români vor primi șase noi tranșe, în valoare de 250 de lei fiecare, suma fiind majorată față de anul trecut, când acest program a fost în valoare de 1.000 lei.

Tot pentru anumite categorii defavorizate se vor acorda pachete alimentare de 24 kilograme, cu produse românești, care vor ajunge la 1.188.852 beneficiari.

Nu au fost uitate nici persoanele cu dizabilități, care vor primi vouchere pentru a-și procura echipamente asistive – rampe electrice, softuri de citire pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, etc.

Nu în ultimul rând, Executivul a hotărât sprijinirea mamelor din categoriile vulnerabile, cu suma de 2.000 lei, destinată achiziționării de trusouri, în primele trei luni de la nașterea copiilor.

În scopul susținerii prezenței școlare și a reducerii abandonului, elevii din zonele și mediile defavorizate vor primi 500 lei, pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe întreg parcursul anului școlar 2022-2023.

Aceste decizii de susținere constituie un ajutor real pentru milioane de familii din România, inclusiv din județul Teleorman, prin intermediul cărora oamenilor le va fi mai ușor să traverseze crizele din prezent, determinate de prețurile mari ale facturilor la încălzire, creșterea inflației și scumpirea produselor de bază.

Guvernul Ciucă și echipa liberală din conducerea ministerelor demonstrează astfel preocuparea pentru creșterea calității vieții românilor, prin măsuri concrete, care vor sprijini populația să își recâștige speranța într-un viitor mai bun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.