Politic

Deputat PNL, Maria Stoian: IMM-urile au un rol determinant în relansarea economiei naționale / Comunicat de presă

Am participat miercuri seară, la Ateneul Român, la a 30-a ediție a “Topului Național al Firmelor Private din România – TOP 2022”, eveniment de referință al mediului de afaceri românesc.

Cea mai importantă întâlnire anuală a întreprinzătorilor din România este o manifestare de tradiție pentru mediul de afaceri, care, de la an la an, devine mai importantă în ceea ce înseamnă aprecierea meritocrației și performanței din acest domeniu.

Rolul IMM-urilor este determinant în această perioadă de crize succesive, iar eforturile lor privind menținerea locurilor de muncă existente și crearea unora noi sunt lăudabile.

Sectorul IMM deţine un rol important în dezvoltarea unei economii naţionale, contribuind nemijlocit la formarea Produsului Intern Brut şi crearea noilor locuri de muncă, stimularea concurenţei, creşterea exporturilor, favorizarea inovaţiilor şi tehnologiilor.

Susțin încurajarea constantă a antreprenoriatului, prin promovarea celor care pot servi drept modele demne de urmat în conducerea unei afaceri proprii. De asemenea, consider că IMM-urile trebuie să fie consultate înainte de promovarea unor noi legi care le vizează în mod direct, prin analiza efectului modificărilor legislative asupra activității viitoare ale acestora, astfel încât firmele să fie sprijinite în mod real.

Din perspectiva dificultăților cu care se confruntă în prezent, măsurile de sprijin pentru IMM ale Guvernului, în vederea sprijinirii înființării și dezvoltării acestora, se încadrează în politica de dinamizare a ritmului de creștere economică și a competitivității întreprinderilor, promovarea spiritului antreprenorial, îmbunătățirea cadrului financiar, precum și facilitarea accesului la finanțare.

Mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, pentru invitație, și îl asigur de toată admirația și susținerea mea.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.