Eveniment

Depozit de furaje distrus de foc, la Necșești

Șase ore s-au luptat pompierii militari cu flăcările ce au cuprins, noaptea trecută, un depozit de furaje din localitatea Necșești, satul Gârdești. Evenimentul a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu trei echipaje de pompieri, două mașini de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea militarilor, focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la întregul depozit de furaje și la un adăpost de animale gol, pe o suprafață de cca 1200 mp, fără pericol de propagare la bunurile din vecinătate.

Pompierii roșioreni au reușit să stingă toate focarele de incendiu după aproximativ șase ore, intervenția fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale ușor combustibile și de faptul că alimentarea cu apă a trebuit realizată în navetă, de la aproximativ 1,5 km, din pârâul Câinelui.

Forțele de intervenție profesioniste au fost sprijinite la locul evenimentului și de către Serviciul Voluntar pentru situații de Urgență al localității Necșești, coordonat direct de către primarul comunei, care a acționat cu un buldoexcavator și o motopompă.

Focul a distrus aproximativ 25 t de plante furajere, adăpostul de animale și depozitul de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 60.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.