Eveniment

Deplasarea carelor mortuare către Cimitirul “Sf. Alexandru” din Alexandria, posibilă doar pe Podul Vechi

Monica DUMITRESCU

Având în vedere amplele lucrări de consolidare şi reabilitare care se vor desfăşura în perioada următoare la podul nou de peste râul Vedea şi restricţiile de trafic impuse de către constructor, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a nu crea blocaje majore în trafic, începând de luni, 8 august 2016, deplasarea cu carele mortuare către Cimitirul “Sf. Alexandru” se va desfăşura exclusiv pe podul vechi. Decizia a fost luată de Primăria Alexandria. Accesul către podul vechi se face din strada Mihăiţă Filipescu.

Pentru realizarea în bune condiţii a procesiunii religioase, preoţii care însoţesc cortegiile funerare trebuie să anunţe Poliţia Locală la numerele de telefon (dispecerat) 0247/986 (Telekom) sau 0800801986 – gratuit, cu privire la ora de deplasare în vederea deblocării barierei de acces pe podul vechi.

“Este o idee mai veche. O puneam oricum în practică. Am reparat, cât de cât, podul vechi şi el o să fie utilizat pentru transportul carelor mortuare spre cimitir. În acest context, procesiunile religioase  legate de înmormântare la Cimitirul Sfântul Alexandru vor urma acest traseu, strada Filipescu, podul vechi şi apoi pe vechiul drum de intrare în oraş până la cimitir. Doar carele mortuare au acces pe pod, nu şi autovehiculele care însoţesc cortegiile şi îi rog pe cetăţeni să înţeleagă. Am făcut în regim de urgenţă o expertiză, podul vechi nu permite o încărcare cu foarte multe maşini într-un singur moment.

Procedura pe care am comunicat-o şi Episcopiei este ca biserica, preotul paroh sau preotul de la biserica respectivă, în momentul în care cortegiul pleacă spre Cimitirul Sfântul Alexandru să sune la dispeceratul primăriei. Dispeceratul trimite o patrulă a poliţiei locale, deblochează accesul, pentru că podul este blocat cu un sistem de protecţie, trece cortegiul, blochează accesul. Podul poate să fie utilizat de biciclişti şi pietoni fără niciun fel de problemă”, a declarat primarul municipiului, Victor Drăguşin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.