Eveniment

Dependența de jocuri pe internet, mai frecventă în rândul bărbaților

Potrivit unui articol publicat pe site-ul agerpres.ro la finalul anului trecut, un grup de cercetători chinezi au descoperit, cu ajutorul celor mai noi tehnici de imagistică medicală, diferențe semnificative între activitatea petrecută la nivelul creierului unui bărbat față de cel al unei femei, în legătură cu dependența de jocuri pe internet.

Publicat în ,,Brain Imaging and Behavior’’, studiul relevă faptul că, atunci când vine vorba de jocuri pe internet, bărbații reușesc mai greu decât femeile să-și controleze nivelul de impulsivitate, având astfel șanse mai mari de a deveni dependenți de jocuri pe internet, indiferent că vorbim despre ,,nevinovatele’’ joculețe de pe Facebook, celebrele Starcraft, Dota, Counter Strike sau jocurile de noroc cu bani reali.

În cadrul testului, toți participanții au fost supuși unei tehnici de imagistică de tip RMN (rezonanță magnetică) în stare pasivă, capabilă să evalueze activitatea cerebrală a unei persoane detectând modificările survenite în timpul jocului. Astfel, specialiștii chinezi au constatat că bărbații dependenți de jocuri pe internet au prezentat o activitate cerebrală mai scăzută în girusul frontal superior stâng, zonă asociată cu controlul impulsurilor.

În mod oarecum surprinzător, testul RMN nu a reliefat diferențe la nivel de activitate cerebrală între femeile împătimite de jocuri online și cele cu un grad de interes scăzut față de acest hobby.

În mod similar, se pare că conectivitatea funcțională între regiunile creierului este mai scăzută la bărbații pasionați de jocuri online decât le cei non-dependenți, în timp ce la femei nu s-au înregistrat diferențe notabile.

Tot în cadrul acestui articol, se amintește faptul că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inclus la începutul anului 2018 dependența de jocuri video pe lista afecțiunilor mintale, aspect destul de îngrijorător într-o epocă în care petrecem din ce în ce mai mult timp conectați la internet.

Dacă în ceea ce privește jocurile pe internet ce nu implică bani reali e greu de spus în ce măsură site-urile sunt preocupate de problematica dependenței în rândul clienților, ne bucurăm să observăm că dependența de jocuri online este privită cu mare atenție de unii operatori de gambling licențiați în țara noastră. De exemplu, Vlad Cazino, brandul companiei suedeze Kindred lansat în primăvara anului trecut, are pe site-ul său www.vladcazino.ro o secțiune specială ,,Joc Responsabil’’, prin intermediul căreia clienții săi pot solicita ajutor, desigur în cazul în care simt că au această nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.