Politic

Democrat-liberalii teleormăneni sunt strânşi la pungă – donaţii la partid de numai 1.200 lei în 2014

salariuAutoritatea Electorală Permanentă, instituţie administrativă care urmăreşte organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor electorale, în scopul asigurării condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, a finalizat şi dat publicităţii extrase ale rapoartelor privind rezultatele controalelor efectuate la partidele politice privind modalităţile de finanţare a acestora în anul 2014. Printre filialele partidelor politice verificate de către reprezentanţii AEP se regăseşte şi organizaţia democrat-liberală din Teleorman.

În acest sens, potrivit datelor furnizate de AEP, „în conformitate cu prevederile art. 35 alin. (1), art. 36 alin. (1), (5) şi (6) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu Planul de control pe anul 2015, aprobat de Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, precum şi cu notificarea misiunii de control, în perioada 16.03-20.03.2015 s-a efectuat controlul finanţării Partidului Democrat Liberal – Organizaţia Judeţeană Teleorman pentru anul 2014. (…) Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor contabile puse la dispoziţia echipei de control s-a constatat că veniturile Partidului Democrat Liberal – Organizaţia Judeţeană Teleorman au totalizat 51.089,00 lei şi au fost obţinute din cotizaţiile membrilor de partid în sumă de 49.849,00 lei şi din donaţii în sumă de 1.240,00 lei”.

Totodată, în raportul AEP se mai precizează că „nu au fost constatate încălcări ale legislaţiei în vigoare cu privire la finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.