Cadrele medicale, angajații din domeniul asistenței sociale și cei din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență, prevede decretul de prelungire a stării de urgență semnat, marți, de președintele Klaus Iohannis.
Pe de altă parte, același decret prevede că, în cazul angajaților din domeniile menționate care și-au depus deja demisiile, perioada de preaviz se suspendă, odată cu semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis, și va continua să curgă după încetarea stării de urgență.
„Art. 56. – Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii”, se arată în decretul de prelungire a stării de urgență.
Vizați de măsură sunt și angajații Spitalului Caritas din Roșiorii de Vede, care, la aflarea veștii că unitatea medicală la care lucrează a fost desemnată spital suport COVID pozitiv, și-au semnat demiisiile. Pentru cei nouă angajați ai unității medicale, patru medici, două asistente și două infirmiere, termenul de preaviz se suspendă și va începe să curgă după încetarea stării de urgență.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, instituită pe data de16 martie, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus.