Politic

Demisii din Consiliul Judeţean Teleorman

Ioan DUMITRESCU

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Teleorman de marţi, 18 decembrie 2012, a avut pe ordinea de zi 18 proiecte de hotărâri, unul singur fiind retras, cel referitor la stabilirea unor taxe locale pentru anul 2013; de remarcat că cei 28 de consilieri locali din cei 31, au aprobat în unanimitate toate proiectele de hotârâre, toate proiectele având avizele favorabile în unanimitate din partea comisiilor de specialitate. Doar la proiectul de hotărâre privind aprobarea unor cheltuieli de arbitraj în litigiul cu Wilhem Geiger GMBH CO.K.G aflat pe rolul Curţii de arbitraj comercial internaţional au fost câteva discuţii ridicate de consilierul local PDL Florin Neagu care a vrut să ştie câţi bani s-au cheltuit până în prezent în litigiul respectiv. Adrian Gâdea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, şi cel propus de Liviu Dragnea să candideze pentru preşedinţia Consiliului, a spus că este vorba de 98 mii dolari.

În aceeaşi şedinţă a fost prezentată şi solicitarea lui Timotei Stuparu de încetare a contractului de management al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman, solicitare aprobată în unanimitate, Stuparu devenind senator USL în Colegiul 3 Videle-Roşiorii de Vede.

Consilierii judeţeni au mai aprobat şi proiectele de Hotărâre privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatelor de consilieri judeţeni pentru Simona Alina Ghinea şi Adrian Simionescu, prin demisii, Simionescu fiind ales deputat în Colegiul 1 Turnu Măgurele.

În finalul şedinţei Consiliului Judeţean Teleorman, a apărut şi Liviu Dragnea, şi acesta fiind ales deputat în Colegiul 3 Alexandria. Liviu Dragnea le-a spus consilierilor judeţeni că oriunde va merge de acum înainte, în Parlament sau în Guvernul României, judeţul Teleorman va rămâne pentru dânsul prima prioritate. Dragnea a mulţumit pentru colaborare tuturor consilierilor judeţeni şi funcţionarilor din Consiliu. Apoi a semnat în faţa tuturor consilierilor demisia din postul de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru a evita o anume situaţie de incompatibilitate. Dragnea a mai amintit faptul că respectiva instituţie a Consiliului Judeţean reprezintă o instituţie etalon atât pentru Teleorman, cât şi pentru întreaga ţară şi le-a spus consilierilor judeţeni că cel mai important pentru judeţ e dialogul. Liviu Dragnea l-a propus pe Adrian Gâdea pentru preşedinţia Consiliului, pe care l-a sfătuit să nu lase niciodată primarii să aştepte pe la uşă, să finalizeze investiţia de la Spitalul Judeţean Alexandria, să se preocupe de crearea de locuri de muncă şi de bunăstarea fiecărui teleormănean şi să acorde o grijă deosebită tineretului care trebuie ajutat cu crearea de locuri de muncă, asigurarea unei case şi întemeierea unei familii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.