Politic

Demisie în Consiliul Județean – Gabriel Crîngeneanu a renunțat la mandatul de consilier

Consiliul Județean a rămas în formulă incompletă după ce consilierii județeni au luat act, în ședința ordinară de luni, 28 noiembrie, de încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județan al social-democratului Gabriel Crîngeneanu.
Acesta a câştigat concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, la începutul lunii octombrie, pentru funcția de director adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman.

„Prin solicitarea nr. 13594 din 24 noiembrie, domnul Gabriel Crîngeneanu a solicitat să se ia act de demisia sa din funcția de consilier județean. În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (2) litera „a” din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, demisia este o modalitate a încetării de drept a mandatului de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale a acestuia. Consilierii județeni pot demisiona, anunțând în scris președintele consiliului județean care ia act de aceasta. Președintele propune consiliului adoptarea unei hotărâri prin care se ia act de demisie și se declară locul vacant”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

În ceea ce privește locul vacantat, acesta va fi ocupat de supleantul înscris pe lista de candidați ai Partidului Social Democrat, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre.

Gabriel Cîngeneanu a fost purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, fiind avansat în luna aprilie a anului trecut pe postul de director de cancelarie, funcţie pe care a ocupat-o mai bine de un an, respectiv până la alegerile locale din iunie, când a candidat din partea PSD pentru un mandat de consilier judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.