Eveniment

Demersuri pentru modernizarea Spitalului Orășenesc Zimnicea

Primăria Zimnicea a depus, la finalul lunii decembrie, o solicitare privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul “Unități sanitare din mediul urban” a obiectivului de investiții “Modernizare Spital Orășenesc Zimnicea, amenajare și dotare secție de recuperare medicală”, prin care se urmărește amenajarea și dotarea unei secții de recuperare medicală la etajul 4 din corpurile C-D-D și a laboratorului de recuperare medicală la et. 1 din corpul B; dotarea cu instalație de fluide medicale (Oxigen, aer, vacuum, protoxid. CO2 și aer 7 bari); înlocuirea tâmplăriei interioare din corpul C-D-D; dotarea cu mobilier și aparatură medicală a Spitalului Orășenesc Zimnicea și a ambulatoriului integrat.

Reprezentații administrației locale zimnicene susțin că investiția în unitatea spitalicască este necesară, întrucât spitatul și ambulatoriul integrat nu au mai beneficiat de lucrări ample de reabititare încă din anul 1983.

„Etajul 4 din corpurile C-D-D este dezafectat din anut 2004, fapt ce contribuie la degradarea întregii clădiri. Instalația de fluide medicale este veche, subdimensionată și nefuncțională în marea majoritatea timputui făcând aproape imposibile anumite acte medicate. Mobilierul din saloane și tâmplăria interioară sunt vechi și degradate. Starea de sănătate a populaţiei este afectată în special de tendinţa accentuată de îmbătrânire ceea ce face ca incidenta bolitor reumatologice (cifoze, scolioze, artroze, spondiloze, osteoporoză, tendinite, bursite, periartrite, poliartrita reumatoidă, spondilita ankitopoetica, fibromialgia) și neurologice (sechele după accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, paralizii de nervi periferici, B. Parkinson) să fie una foarte mare. Pentru toate acestea precum și pentru sechelele după diverse traumatisme, fracturi, luxații, entorse, protezări articulare, hernii de disc pre și postoperator există un singur centru de recuperare pe raza județului Teleorman, în orasul Videle, la o distanță de 100 de km de Zimnicea. Ambulatoriul integrat nu oferă servicii medicale adaptate nevoitor actuate ate populației, consecință a dotării precare cu aparatură medicală performantă care să ofere posibilitatea diagnosticării și tratamentului la nivel local, evitându-se astfel cheltuieli de transport al pacienților în alte unități. Lipsa dotărilor este și principala cauză a neatractivității unității sanitare pentru atragerea de personal medical. Este cunoscut faptut că incidența afecțiunilor cardio-vasculare și gastroeterologice este una foarte mare iar Ambulatoriul Integrat nu dispune în acest moment de cabinete care să ofere astfel de servicii medicale populației”, se arată în solicitarea Primăriei Zimnicea.

Spitalul Orasenesc Zimnicea are o capacitate de 124 paturi şi asigură servicii medicale pentru locuitorii din orasul Zimnicea şi din comunele înconjurătoare, peste 50.000 de locuitori, fiind singura unitate sanitara pe o raza de 50 de km.

Aproape 10.000 de pacienți s-au prezentat la camera de gardă a spitalului pe parcursul anului 2018, dintre aceștia aprape 4.500 beneficiind de internare continuă. Alți peste 600 de pacienți au fost transferați la alte spitale.

One Comment

  1. Wow felicitari Doamne ajura

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.