Social

Demersuri pentru înfiinţarea unei echipe de scafandri la ISU Teleorman

Monica DUMITRESCU

Până la sfârşitul acestui an, judeţul Teleorman va avea o echipă de scafandri, care va interveni în situaţii de urgenţă în mediul acvatic. Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman, col. Marius Stancu, zece cadre ale instituţiei vor merge în perioada următoare la Centrul de scafandri din Constanţa pentru a obţine avizele necesare participării la cursurile de pregătire. Pentru formarea echipei este nevoie de minim trei scafandri.

“Mă voi ocupa de pregătirea personalului. La finele acestui an, undeva prin toamnă, acest inspectorat va avea şi o echipă de scafandri calificată. Avem toată infrastructura necesară pentru abordarea acestui tip de risc cu desfăşurarea în bune condiţiile a intervenţiilor în mediul acvatic. S-au făcut o serie de controale medicale. Ne-am stabilit un obiectiv în jurul a zece oameni care vor merge la verificările medicale de la Constanţa. Acolo lucrurile sunt foarte drastice. Baremele şi criteriile sunt foarte drastice şi e o meserie dificilă”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia Zilei Protecţiei Civile, Marius Stancu.

Potrivit acestuia, în judeţul Teleorman nu există echipă de scafandri de aproximativ şapte ani. În cazul în care un incident necesită prezenţa personalului calificat, o echipă de scafandri se deplasează în Teleorman din judeţele învecinate.

Echipa de scafandri va avea sediul în una din subunităţile aflate în oraşele cu ieşire la Dunăre pentru perfecţionarea activităţii.

În perioada următoare este posibil ca în municipiul Turnu Măgurele să se realizeze şi un sistem de salvare la Dunăre printr-o colaborare a ISU “Al. D. Ghica” cu primăria oraşului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.